Šonedēļ kaislīgi jāskūpstās, jāmīlējas un jātērpjas bikini. FOTO. VIDEO
Šonedēļ atzīmējam seksīgo bikini 66. dzimšanas dienu.
Sabiedrība
2012. gada 2. jūlijs, 06:51

Šonedēļ kaislīgi jāskūpstās, jāmīlējas un jātērpjas bikini. FOTO. VIDEO

Kasjauns.lv

Jūlija pirmo nedēļu varam atzīmēt visnotaļ erotiski, kaislīgi, seksīgi un intīmi. Iemeslu tam ir bezgala – Starptautiskā Skūpstu diena, Mēness kalendāra Valentīndiena un bikini dzimšanas diena.

Bikini dzimšanas diena (5. jūlijs)

Tikko bija beidzies 2. pasaules karš un cilvēki visā pasaulē ne tikai svinēja kara beigas, bet arī domāja par atpūtu un bez bažām varēja sākt gozēties pludmalē. Lai atpūta būtu daudz jaukāka un pievilcīgāka, parūpējās franču dizaineris Luiss Reārs.

Viņš 1946. gada 5. jūlijā Parīzē pirmo reizi demonstrēja savu izgudrojumu - jaunā veida sieviešu peldkostīmu - bikini. Divdaļīgie peldkostīmi jau bija iekarojuši sieviešu sirdis un pludmales, bet šis franču dizainera izgudrojums vēl vairāk atkailināja sieviešu ķermeni. Īpaši par to priecājās vīriešu kārtas pludmales apmeklētāji.

Parīzes modes mākslinieka Luija Reāra „pilnveidoto” sieviešu peldkostīmu pirmo reizi demonstrēja dejotāja Mišelina Bernardīni. Jauno peldkostīmu nosauca par godu Bikini atolam, kur četras dienas iepriekš ASV veica kodolizmēģinājumus.

Bija nepieciešami vairāk nekā desmit gadu, pirms bikini pārstāja šokēt ļaudis un iegāja modē. Lielu ieguldījumu bikini popularizācijā 1950. gados deva Bridžita Bardo.

Jāteic, ka ietērpu, kas atgādina bikini, jau izmantoja sievietes Senajā Romā sporta nodarbību laikā. Mūsdienu bikini ir oficiālā sieviešu sporta forma pludmales volejbola, bodibildinga un sporta deju (samba, rumba, ča-ča-ča) sacensībās.

Bikini vēsture

Starptautiskā Skūpstu diena (6. jūlijs)

Piektdien varēsim bučoties uz nebēdu un neviens mūs par to nedrīkstēs nosodīt, jo 6. jūlijā visā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā Skūpstu diena (World Kiss day). Globālās skūpstīšanās dienas tradīcija aizsākās Lielbritānijā, bet pirms 20 gadiem skūpstīšanos par labu ieradumu atzina arī Apvienoto Nāciju Organizācija un izsludināja tai veltītu dienu.

Starptautiskā Skūpstu diena ir mazāk pazīstama nekā Valentīndiena, bet tā aizvien vairāk kļūst populāra visā pasaulē. Šīs dienas galvenā ideja: mūsdienu steigā un stresā daudzi cilvēki ir aizmirsuši, kā tas ir – skūpstīties - skūpstīties vienkārši ar baudu.

Piektdien svinēsim Starptautisko Skūpstu dienu.

Skūpsts nav tikai fizioloģiska darbība, tam ir arī liela garīga nozīme. Tiek uzskatīts, ka skūpsts parādījās apmēram 3000. gadā pirms mūsu ēras, laikā, kad cilvēki pielūdza dievus, nosūtot tiem skūpstus.

Pirmo skūpsta autoru nevienam pagaidām nav izdevies identificēt. Tas nebija izgudrots, piemēram, kā telefons vai elektrība. Tas nebija nosaukts par godu personai, kurš pirmais atstāja slapju lūpu druku uz draudzenes vaiga. Tomēr pirmo reizi par skūpsta nozīmi sāka aizdomāties Platons. Viņš apcerēja to, kāpēc cilvēki skūpstās. Rezultātā Platons izvirzīja skūpstīšanās teoriju. Senos laikos cilvēks bija noformēts kā apaļa bumba. Viņam bija četras rokas, četras kājas un divas galvas: gan vīrieša, gan sievietes. Tā bija vienota radība, kas bija ļoti augstprātīga. Tādēļ dievs Zevs sadusmojās, un par sodu sadalīja to divās daļās – vīrietī un sievietē. Un tikai ar skūpstu, saskaņā ar Platonu, tā savienojas vēlreiz. Zevs nevēlējās, lai šis sods dotu cilvēkiem prieku, taču viss izvērtās citādāk.

Tomēr, neviens tā īsti nezina, vai skūpsts sākotnēji bija pazīstams kā komunikācijas veids vai jūtu izrādīšana divu mīļotu cilvēku starpā.

Jāskūpstās ar baudu

Āzijas nacionālie Mīlestības svētki (7. jūlijs)

Ja skūpstīšanās uzjundījusi asinis, tad sestdien jau varam nodoties kaislīgai mīlestībai, jo 7. jūlijā pēc Mēness kalendāra Āzijā tiek atzīmēta „vietējā Valentīndiena” – Mīlestības svētki. Varen plaši tos atzīmē Taivānā un Japānā. Bet tas neliedz Mīlestību svinēt arī pie mums – Latvijā.

Tālajos Austrumos 7. jūlijā pēc Mēness kalendāra svin Mīlestības svētkus, kuru laikā cer sastapt lielo mūža mīlestību.

Taivānā 7. jūlijs ir tas pats, kas pie mums 14. februāris. Šajā dienā Taivānā mīļotie savām izredzētajām parasti sūta rožu pušķus ar dažādu skaitu un dažādas krāsas rozēm, kas kalpo arī kā kartiņas. Piemēram, viena sarkana roze nozīmē „vienīgā mīlestība”, 11 rozes nozīmē „mīļākais”, 99 rozes – „mūžību”, 108 rozes nozīmē „preci mani”.

Arī Japānā tiek svinēti nacionāliem Mīlestības svētki, ko dēvē vēl par Zvaigžņu festivālu jeb Tanabatu. Sena japāņu teiksma vēsta, ka divas iemīlējušās zvaigznes – princis Altairs un princese Vega – var satikties tikai vienreiz gadā, 7. jūlija naktī, šķērsojot Piena Ceļu. Šī teiksma ir dzīva arī šodien un daudzi japāņu studenti 7. jūlija naktī nesēž vis mājās, bet dodas pastaigās, cerot satikt savu mūža vienīgo mīlestību.

Elmārs Barkāns/Foto: Shutterstock