1dienas
19stundas
26minūtes
55sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Iemīļoti aktieri gaida Vecpiebalgā uz svinēšanu slātaviešu garā!
Skalbes muzeja vadītāja Ilona Muizņiece (no kreisās), Aigars Vilims un Andris Keišs.
Kultūra

Iemīļoti aktieri gaida Vecpiebalgā uz svinēšanu slātaviešu garā!

Jauns.lv

Vecpiebalgas novadā šonedēļ notiek saiešana slātaviešu garā, kas sestdien, 14. jūlijā, Alauksta estrādē vainagosies ar Jāņa Lūsēna jauno muzikālo izrādi „Ja tik mīļa ielūgšana”, kurā Ģirts Ķesteris atveidos Kārli Skalbi, bet Andris Keišs – Andreju Pumpuru!

Iemīļoti aktieri gaida Vecpiebalgā uz svinēšanu sl...

Jāņa Lūsēna un Ingunas Baueres lieluzvedums „Ja tik mīļa ielūgšana...”, ko muzikālā teātra „ARS NOVA” paspārnē režisējis Varis Brasla, būs nebijis notikums – neparastu satikšanos un humora pilnu mistēriju par Vecpiebalgas tēmu septiņās ainās uz skatuves kopā ar novada pašdarbniekiem izspēlēs labākie

Latvijas teātru aktieri: Ģirts Ķesteris, Andris Keišs, Ivars Puga, Gundars Grasbergs, Aigars Vilims, Uldis Anže, Ivo Martinsons, Dace Eversa, Inese Ramute, Baiba Neja, Kristaps Rasims, Ilona Muižniece, Mārtiņš Meiers un Mārtiņš Liepa. Ikvienam, kuram tuva latviskā mentalitāte, uzvedums ļaus satikties ar dažādu paaudžu un izcelsmes Vecpiebalgas novada dižļaudīm.

Gatavojot izrādi, tēli veidoti, piemeklējot līdzīgus aktierus. Tā nu uzzinām, ka Ģirts Ķesteris ir līdzīgs rakstniekam Kārlim Skalbem, Uldis Anže – Matīsam Kaudzītem, Ivars Puga – Reinim Kaudzītem, bet Andris Keišs, ja vien pieliek milzu bārdu – Andrejam Pumpuram! Kā rakstīts izrādes programmā – Vecpiebalgas „Saulrietos” mītošais dzejnieks un romantiķis, bieži par latviešu pasaku ķēniņu godātais Kārlis Skalbe, izrādās, nav nemaz tik nopietns kā

varbūt kāds līdz šim iedomājies. Viņš nolēmis savus novadniekus vismaz reizi simts gados saaicināt kopā uz mazu, saviesīgu pasēdēšanu pie lielā „Saulrietu” saimes galda… Protams, aktieru izpildījumā skanot arī jaunām Jāņa Lūsēna dziesmām! Vakara noslēgumā paredzēta tautas sadziedāšanās un zaļumballe.

Ieskats izrādes „Ja tik mīļa ielūgšana” ģenerālmēģinājumā

Kasjauns.lv / Foto: publicitātes