Politika
2012. gada 15. jūlijs, 15:34

33 Saeimas deputāti šogad ir apmeklējuši visas Saeimas plenārsēdes

Jauns.lv

Trīsdesmit trīs Saeimas deputāti ir piedalījušies pilnīgi visās plenārsēdēs, liecina portāla "Deputatiuzdelnas.lv" apkopotie dati.

Portālā apkopoti dati par sēžu apmeklējumu no 2012.gada janvāra līdz maijam. Šajā laika posmā notikušas 20 plenārsēdes.

Dati liecina, ka 33 Saeimas deputāti ir apmeklējuši pilnīgi visas 2012.gadā notikušās plenārsēdes, bet 48 deputāti apmeklējuši 90 līdz 95% plenārsēžu.

Visvairāk plenārsēžu izlaiduši trīs deputāti – "Vienotības" deputāte Ina Druviete, kura apmeklējusi 70% sēžu, deputāte Janīna Kursīte-Pakule ("Vienotība") – 75% un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas deputāts Raimonds Vējonis – 75%.

Apzinīgākie deputāti Saeimas komisiju sēžu apmeklējumā ir "Vienotības" deputāts Atis Lejiņš, Reformu partijas deputāts Kārlis Eņģelis un Nacionālās apvienības deputāts Dzintars Kudums. Viņi līdz šim izlaiduši tikai vienu komisiju sēdi, tādējādi viņiem sēžu apmeklējums sasniedz 99%.

Visvairāk Saeimas komisiju sēdes kavējis ZZS deputāts Jānis Klaužs, kurš ir apmeklējis tikai 38% no visām komisiju sēdēm, kurās viņš darbojas. Pārējie Saeimas deputāti ir apmeklējuši vismaz pusi no sēdēm, kurās viņi pārstāv savu vēlētāju intereses.

Katrai Saeimas komisijas ir atšķirīgs komisijas sanākšanas reižu skaits, tādējādi arī deputātu slodze darbam komisijās var būt atšķirīga, norāda pētījuma veicēji.

Apkopotie dati liecina, ka lielākā slodze bijusi pie frakcijām nepiederošo deputātu grupas deputātei Elīnai Siliņai, kura no 145 komisiju sēdēm apmeklējusi 121 sēdi. Viņai seko Nacionālās apvienības deputāts Dzintars Rasnačs, kurš apmeklējis 119 no 129 sēdēm. Reformu partijas deputāte Inese Lībiņa-Egnere apmeklējusi 113 no 125 sēdēm.

Portālā atspoguļotie dati nenorāda sēdes neapmeklēšanas iemeslu. Saskaņā ar Saeimas Kārtības rulli ikviens deputāts var darboties divās komisijās.

Portālā apkopota arī informācija par apakškomisiju sēžu apmeklējumu.

"Saskaņas centra" frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs nav piedalījies nevienā no 18 notikušajām Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēdēm, lai arī formāli turpina būt viens no apakškomisijas deputātiem.

Deviņi Saeimas deputāti nedarbojas nevienā apakškomisijā.

Par plenārsēžu neapmeklēšanu deputātiem tiek atvilkts no atalgojuma, savukārt uz komisijām šādi noteikumi neattiecas.

BNS