Kultūra
2012. gada 3. augusts, 04:33

Par godu komponista Zigmara Liepiņa 60.dzimšanas dienai LR2 būs raidījumu cikls

Jauns.lv

Šogad viens no izcilākajiem latviešu komponistiem – Zigmars Liepiņš - svin savu 60.dzimšanas dienu, tāpēc no 6.augusta Latvijas Radio 2 ēterā būs Liepiņam veltīts raidījumu cikls.

Pusstundu garajos raidījumos piedalīsies komponista draugi un kolēģi. – Mirdza Zīvere, Imants Vanzovičs, Igo, Niks Matvejevs, Dons, Zane Dombrovska un vēl citi. 

Pirmajā raidījumā studijā viesosies Mirdza Zīvere, bet komponista jubilejai veltīto radio ciklu 17.augustā stundu garā raidījumā noslēgs pats Liepiņš.

Komponista dzimšanas dienai veltīto raidījumu ciklu vadīs Latvijas Radio 2 ētera balss Baiba Palkavniece.

Koncerts "Zigmars Liepiņš. "Atgriešanās"" notiks 24.augustā Dzintaru koncertzālē. Tajā komponists uz skatuves aicinājis dažādu paaudžu izpildītājus dziedāt gan populārākās komponista estrādes dziesmas, gan skaņdarbus no rokoperas ''Lāčplēsis'', muzikālās drāmas ''Adata'', izrādēm ''Vadonis'' un "Kapteiņa stāsti'', operas ''Parīzes Dievmātes katedrāle", kā arī kinofilmas ''Vajadzīga soliste!''.

Kā īpašs notikums jubilejas koncertā paredzēta arī dziedātājas un Zigmara Liepiņa dzīvesbiedres Mirdzas Zīveres uzstāšanās.

BNS