Rīgas svētki ir sākušies!
Runā Rīga
2012. gada 17. augusts, 12:15

Rīgas svētki ir sākušies!

Jauns.lv

Šodien, 17. augustā ar Karla Orfa kantātes „Carmina Burana” atskaņojumu, ar jauniešu ceļojoša orķestra koncertu, bērnu pasākumu „Brīnumskapī”, autošosejas sacensībām „Riga summer race 2012”, starptautiskā video un laikmetīgās mākslas festivālu „Ūdensgabali” un daudziem citiem pasākumiem pilsētas centrā un apkaimēs sākas Rīgas svētki, kas šogad veltīti 730. gadadienai kopš Rīgas iestāšanās Hanzas pilsētu savienībā.

Svētku pirmajā dienā iedzīvotājiem Rātslaukumā no plkst. 17.00 iespēja dzirdēt populārus skaņdarbus par mīlas tematiku, kurus izpildīs jauniešu ceļojošais orķestris un muzicēs jaunieši no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Francijas. Plkst. 19.00 Rīgas Domā iedzīvotāji gaidīti uz pūtēju kvinteta un Rīgas Doma ērģeļu skaņu kombinācijas  kopskanējumu koncertā „Mūzika taurēm un ērģeļu stabulēm”. Rīgas Doma zēnu koris, Rīgas kamerkoris „Ave Sol”, kamerkoris „Polifonija” no Lietuvas, Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” un solisti Elīna Šimkus, Andris Lapiņš un Valdis Jansons ielūdz uz Karla Orfa kantātes „Carmina Burana” atskaņojumu, kas sāksies plkst. 21.00 Rātslaukumā.

Bērni šodien gaidīti „Brīnumskapī”, kas darbosies jau no plkst. 16.00 Bastejkalnā, piedāvājot bērniem gan dziedāt, gan spēlēt, dejot, krāsot, izzināt un jauki atraktīvi pavadīt laiku līdzdarbojoties ar pazīstamiem māksliniekiem un mūziķiem.

Asu izjūtu cienītājus gaida autošosejas sacensības „Riga summer race” Biķernieku kompleksajā sporta bāzē, kas sāksies plkst. 15.00. Savukārt teātra mīļi var doties uz Jēkaba kazarmām, lai vērotu baroka laika atmosfērā iestudēto izrādi „Minhauzena precības”.

Pirmās svētku dienas vakarā no plkst. 21.00 uz AB dambja notiks brīvdabas video skates, performances un mākslas ekspozīcijas, ko skatītājiem piedāvā Starptautiskais video un laikmetīgās mākslas festivāls „Ūdensgabali”.

Karlīna Timofejeva, FOTO: Evija Trifanova / LETA

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību