Jaunais režisors Valters Sīlis Nacionālajā teātrī iestudē izrādi par Pārdaugavas cilvēkiem
Režisors Valters Sīlis.
Kultūra
2012. gada 27. augusts, 13:16

Jaunais režisors Valters Sīlis Nacionālajā teātrī iestudē izrādi par Pārdaugavas cilvēkiem

Jauns.lv

Režisors Valters Sīlis Latvijas Nacionālajā teātrī iestudē Ingas Ābeles lugu "Jasmīns. Pārdaugava", kas pirmizrādi teātra Lielajā zālē piedzīvos 13.septembrī, informēja teātra mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Rimšēviča.

Jaunā izrāde stāstīs par ģimeni un mājām.

Pārdaugavā, tāpat kā jebkurā Latvijas vietā, joprojām ir daudz senu dzimtas māju, kuru īpašniekiem tās ir dārgas ne tikai pārnestā, bet arī tiešā nozīmē. Mājas ir patvērums un dzimtas-ģimenes kopības izjūta, bet mājas ir arī īpašums un pienākums, kas prasa līdzekļus - naudu, laiku un spēku. Jasmīne ar vīru un vecmāmiņu dzimtas māju tuvējā Pārdaugavā apdzīvo trijatā, cīnoties ar visu, ar ko nu jaunai ģimenei mūsdienu Latvijā nākas cīnīties - nodokļu piedzinējiem, darba devējiem, kredītu apmaksu.

Gan izrādes režisors Sīlis, gan izrādes publicitātes fotogrāfiju autore Inta Ruka, gan izrādes aktieri Astrīda Kairiša un Gundars Grasbergs ir pārdaugavieši. Arī lugas autore Ābele ir dzīvojusi Pārdaugavā.

"Jasmīns. Pārdaugava" būs izrāde par pārdaugaviešiem, bet tikpat labi tie varētu būt iedzimtie jūrmalnieki vai jebkuras Latvijas mazpilsētas iedzīvotāji.

Izrādē lomās piedalīsies aktieri Līga Zeļģe, Ivars Kļavinskis, Astrīda Kairiša, Ināra Slucka, Gundars Grasbergs, Marija Bērziņa, Arturs Krūzkops, Ivars Puga un Anna Klēvere.

LETA / Foto: Lita Krone/ LETA