Sabiedrība
2012. gada 31. augusts, 12:02

Viesturs Dūle atsakās no vecāku dotā vārda

Jauns.lv

Turpmāk uzrunājot partijas „Skaistā nākotne” dibinātājus Viesturu Dūli un Gustavo būs jāmežģa mēle. Intervijā „Sestdienai” Dūle atklāj, ka atsakās no vecāku dotā vārda, un nu viņš ir Zuarguss Klororus-Zarmass.

Šovmeņa līdzgaitnieks, mūziķis Gustavo tagad ir Arstarulsmirus Arsujumfus-Tarus, reklāmists Aivars Čivzelis – Jurgstulaistus Lajurgus-Urgurus. „Sestdienai” Dūle šo lēmumu salīdzina ar  „Jauno strāvu”, latviešu demokrātu inteliģentu kustību 19. gadsimta beigās, kad arī Jānis Pliekšāns mainījis vārdu un kļuvis par Raini.

Turklāt jaunvārdi nebūšot tikai kā iesaukas, Klororus-Zarmass (agrāk zināms kā Dūle) apgalvo, ka tos oficiāli ierakstīs pasēs. „Šie vārdi tiek veidoti katram atsevišķi un ir ņemti no tādas vēsturiskas un senas mācības kā numeroloģija,” „Sestdienā” skaidro Klororus-Zarmass.

Par iecerētās partijas vienojošo viņš sauc intelektuālo altruismu, „kas realizējas palīdzēšanā un kalpošanā valstij”. Klororus-Zarmass ar līdzgaitniekiem rēķinoties, ka viņus sauks par diletantiem, aģentiem, sektantiem, neprofesionāļiem politikā un ekonomikā. „Esam tam gatavi, jo zinām, kā strādā melnie PR šajā mazajā valstī...” paudis Klororus-Zarmass.

Kasjauns.lv/Foto: Ieva Čīka/LETA