Četras topošās mākslinieces saņēmušas mecenātes Ināras Teterevas stipendiju mākslā. FOTO
Mecenātes Ināras Teterevas stipendijas mākslā" mērķis ir finansiāli atbalstīt talantīgus, centīgus LMA pilna laika studentus.
2016. gada 27. septembris, 21:38

Četras topošās mākslinieces saņēmušas mecenātes Ināras Teterevas stipendiju mākslā. FOTO

Jauns.lv

Par šā gada "Mecenātes Ināras Teterevas stipendija mākslā" stipendiātiem kļuvušas četras topošās mākslinieces, informēja sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Vasiļjeva.

Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) bakalaura programmā stipendijas ieguvusi glezniecības apakšnozares 3.kura studente Dārta Lote Bērziņa, grafikas apakšnozares 2.kursa studente Agate Lielpētere, bet maģistra programmā - metāla dizaina 1.kursa studente Una Mikuda un glezniecības apakšnozares 1.kursa studente Marta Veinberga.

Mecenāte Ināra Tetereva ir pārliecināta, ka Borisa un Ināras Teterevu ģimenes labdarības fonda un LMA sadarbības mērķis ir stiprināt augstvērtīgu mākslas izglītības attīstību Latvijā, kā arī veicināt mākslas izglītības starptautisko konkurētspēju un atpazīstamību.

"Akadēmijas stiprā puse ir personības, tādēļ ceram, ka fonda sniegtais atbalsts būtiski sekmēs jaunu izcilību veidošanos mākslas nozarē, kas ar pārliecību un harismu spēs stiprināt Latvijas kultūras vērtības, saliedēt un stiprināt mūsu sabiedrību," pasniedzot šodien stipendijas, sacīja Tetereva.

  Savukārt LMA rektors Aleksejs Naumovs skaidroja, ka "Mecenātes Ināras Teterevas stipendijas mākslā" ir iespēja jaunajiem māksliniekiem, dizaineriem un mākslas zinātniekiem. Akadēmijas piecu gadu sadarbība ar Teterevu fondu pierāda, cik nozīmīgs atbalsts studentiem ir šī stipendija. "Gluži kā atspēriena punkts, lai attīstītu sevi mākslas jomā un pilnveidotu savas zināšanas. Līdzšinējās stipendiātes ir veiksmīgi pierādījušas savu radošo potenciālu ne tikai Latvijas mērogā, bet arī starptautiskos pasākumos un konkursos," uzsvēra rektors.

Kā ziņots, "Mecenātes Ināras Teterevas stipendijas mākslā" mērķis ir finansiāli atbalstīt talantīgus, centīgus LMA pilna laika studentus. Katrā studiju gadā tiek piešķirtas divas stipendijas pilna laika bakalaura programmas studentiem un viena vai divas stipendijas maģistra programmas studentiem. Katru stipendiju veido naudas piešķīrums līdz atbilstošās studiju programmas sekmīgai pabeigšanai, bet ne ilgāk kā trīs studiju gadus, studiju braucienu finansēšana stipendijas saņemšanas periodā un grants studenta darbu izstādei un publikācijai, pabeidzot studijas LMA.


LETA/Foto: Ieva Makare/LETA