Kultūra
2012. gada 15. septembris, 11:03

Festivālā "Baltijas pērle" izrādīs krievu filmu "Духless. Glamūra gals"

Jauns.lv

Kinofestivālā "Baltijas pērle" sestdien un svētdien varēs noskatīties nesen tapušo krievu filmu "Духless. Glamūra gals", kam pirmizrāde Krievijā gaidāma tikai šā gada novembrī, aģentūrai BNS pavēstīja festivāla organizatori.

"Fjodors Bondarčuks piedāvā spraigu stāstu par glamūra dzīves aizkulisēm. Pārsteidzošā kārtā šajā filmā noģisti vairāki notikumi, kuri tikai beidzamajos mēnešos satraukuši lielvalsts sabiedrību," filmu raksturo festivāla veidotāji.

Pēc viņu teiktā, šis ir vienīgais "krievu hits", kuru uzņēmusies izplatīt amerikāņu kompānija "Universal". Galvenajā lomā ir Daņila Kozlovskis.

Festivāla organizatori arī brīdina, ka filmas seansu laikā Rīgā uzturēsies īpaša apsardzes brigāde no Maskavas, kas dežurēs skatītāju zālē un kinomehāniķu telpās, lai nepieļautu pirātismu.

Aktieris un režisors Bondarčuks šoreiz uzņēmies filmas producenta pienākumus, bet režiju uzticējis Romānam Prigunovam. Epizodiskas lomas atvēlētas Mihailam Jefremovam, Artūram Smoļjaņinovam, Artjomam Mihalkovam un citiem izciliem aktieriem.

Jau vēstīts, ka 20.kinofestivāls "Baltijas pērle" tika atklāts piektdien ar krievu kinorežisora Andreja Končalovska jubilejai veltītu retrospektīvu.

BNS