Izrādē "Lupatas" runās par lietoto apģērbu veikaliem un mūsdienu sabiedrību
Izrādes veidotāju mērķis ir runāt par cilvēku aizraušanos ar apģērbu pirkšanu un ko tas pastāsta par sabiedrību. "Tas, ka izrāde iznāk neilgi pēc H&M kampaņas un lielās Andeles Mandeles, ir tikai sakritība. Bet varbūt arī nē. :)" piebilst iestudējuma autori.
Kultūra
2012. gada 18. septembris, 19:38

Izrādē "Lupatas" runās par lietoto apģērbu veikaliem un mūsdienu sabiedrību

Jauns.lv

Teātrī "Dirty Deal Teatro" 27.septembrī gaidāma pirmizrāde pasakai par apģērbiem "Lupatas", informēja teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Murāne.

Izrāde stāstīs par to, ka Rīgā pēdējos gados populāri kļuvuši lietoto apģērbu veikali. "Šī parādība netiešā veidā daudz ko pastāsta par sabiedrību un tās pašreizējo noskaņojumu," pastāstīja Murāne.

Lietoto apģērbu fenomenu mākslā jau apspēlējuši amerikāņu mākslinieki Alens Gerra (Alain Guerra) un Neraldo de la Pass (Neraldo de la Paz) instalācijā "Nine", kas veidota no cilvēkiem nevajadzīgām drēbēm. Viņu mērķis bijis runāt par to, ko sabiedrība atmet un aizmirst, un izrādes "Lupatas" veidotāji iedvesmojušies no šīs instalācijas.

Iestudējuma režisore ir Paula Prozoroviča, dramaturgs ‒ Edgars Niklasons, bet galvenās lomas izrādē spēlēs aktieri Inga Tropa, Artūrs Putniņš un Romāns Bargais.

Prozoroviča jau debitējusi teātrī "Dirty Deal Teatro" ar izrādi "Nepareizas dzīves skola", kuras pamatā ir Mairas Dobeles stāsti ar Jāņa Baloža dramatizējumiem un kurā runāts par pašu pirmo mīlestību.

Savukārt dramaturgs Niklasons ir viens no jauno dramaturgu lugu lasījumu cikla "10 minūtes slavas" finālistiem. Viņš jau iepriekš strādājis kā izrādes dramaturģijas autors pie Elmāra Seņkova izrādes "Izrāde "Gals"" Latvijas Nacionālajā teātrī.

BNS / Publicitātes foto