Bērziņš: Latvija pēc krīzes ir kļuvusi stiprāka
Latvijas prezidents Andris Bērziņš uzrunā ANO Ģenerālās asamblejas 67.sesijā pastāstīja, ka Latvija pēdējā desmitgadē ir sasniegusi ievērojamu progresu.
Politika
2012. gada 27. septembris, 08:56

Bērziņš: Latvija pēc krīzes ir kļuvusi stiprāka

Jauns.lv

Latvija pēc krīzes ir kļuvusi stiprāka, ar uzlabotu konkurētspēju, sabalansētu ekonomiku un labvēlīgu uzņēmējdarbības vidi, tādējādi labi sagatavojusies nākamajam izaugsmes ciklam, savā uzrunā ANO Ģenerālās asamblejas 67.sesijā teica Valsts prezidents Andris Bērziņš.

"Svarīgi uzturēt un saglabāt veselīgas ekonomikas ilgtspēju līdztekus integrācijas procesam eirozonā. Latvija uzskata, ka sarežģījumus ir pārvarami, un tiecas ieviest eiro 2014.gadā," uzrunā sacīja Bērziņš.

Valsts prezidents norādīja, ka globālā ekonomika un finanšu krīze liek līderiem koncentrēties uz tūlītējiem tās pārvarēšanas pasākumiem, bieži vien novēršot uzmanību no ilgtermiņa globālajiem izaicinājumiem. Tomēr, neskatoties uz pozitīvām tendencēm, pasaules ekonomika joprojām ir nestabila.

Latvija atbalsta visus centienus stabilizēt situāciju eirozonā un nesen spertos soļus, lai to nodrošinātu, pauda Valsts prezidents.

"Pieliekam pūles, lai Latvija sniegtu pienesumu un būtu daļa no risinājuma globālajai ekonomiskajai stabilitātei. Latvijas iekšzemes kopprodukts ir audzis vairāk nekā par 5,5% pagājušajā gadā, un šī pozitīvā tendence turpināsies arī šajā gadā. Pagājušajā desmitgadē esam sasnieguši ievērojamu progresu gan ieņēmumu ziņā, gan strukturālās konverģences procesā. Pārvaldības un ekonomisko struktūru kvalitāte Latvijā ir atbilstoša un pielīdzināma Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) valstīm," uzrunā sacīja Bērziņš.

Pieredze, ko Latvija ir guvusi pārejas procesā un izšķirošo reformu īstenošanā, palīdzot pārvarēt neseno krīzi, ir tas, ar ko Latvija gatava iekļauties OECD tās turpmākajā paplašināšanās kārtā, piebilda Bērziņš.

Bērziņš devies uz ASV, lai piedalītos ANO Ģenerālās Asamblejas 67.sesijā.

Rīt, 28.septembrī, Valsts prezidents apmeklēs Jēla Universitāti un tiksies ar izglītības iestādes prezidentu Ričardu Levinu, apmeklēs universitātes bibliotēku un iepazīsies ar Latvijā publicēto grāmatu kolekciju. Tāpat Bērziņš piedalīsies apaļā galda diskusijā par Latvijas finanšu un ekonomisko situāciju.

Vizītes pēdējā dienā jeb 30.septembrī Bērziņš piedalīsies dievkalpojumā Ņujorkas Latviešu evaņģēliski luteriskās draudzes Salas baznīcā un tiksies ar Ņujorkas latviešu kopienu.

LETA/Foto: Lita Krone/LETA