Anatolijs Gorbunovs nododas „pensionāra prieciņiem”
Bijušais populārais politiķis Anatolijs Gorbunovs no publiskās skatuves ir nogājis un bauda rāmu pensionāra dzīvi – pļauj mauriņu, mūrē plīti, palīdz dēlam saimniecības darbos.
Sabiedrība

Anatolijs Gorbunovs nododas „pensionāra prieciņiem”

Jauns.lv

Bijušais Latvijas Augstākās Padomes priekšsēdētājs, kādreizējais vides un satiksmes ministrs Anatolijs Gorbunovs pašlaik nododas, kā pats saka, pensionāra prieciņiem savās mājās Mārupē – appļauj mājiņu, kādam draugam palīdz uzsliet šķūni, izpalīdz dēla saimniecībā.

Anatolijs Gorbunovs nododas „pensionāra prieciņiem...

Nu jau vairāk kā piecus gadus kādreiz tik daudzu godā celtais, kā arī daudzu peltais politiķis Anatolijs Gorbunovs, kurš pie mūsu valsts stūres bija laikā, kad Latvija atguva neatkarību, ir pazudis no politiskās skatuves. Pirms Latvijas neatkarības atgūšanas viņš ieņēma dažādus kompartijas nomenklatūras amatus, bet pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados bija redzams „Latvijas ceļa” politiķis un Latvijas valdībā ieņēma arī ministru amatus. Tagad 70 gadus vecais Gorbunovs no aktīvās politikas un sabiedriskās dzīves ir atgājis un bauda mierīgu pensionāra dzīvi. „Latvijas Avīzei” viņš saka, ka mazliet atceras arī savu pamatprofesiju inženieris – celtnieks, bet ar komerciju nenodarbojas:

„Komerciāli (ar celtniecību) nedarbojos, radiem un draugiem vajadzēja saimniecības ēkas. Palīdzēju. Projektējot izmantoju tās idejas, kas Latvijā jau bija par gaļas lopu audzēšanu, tie bija šķūņi un kūtis. Biju arī būvuzraugs saviem projektiem.

Tagad gan saimniekoju pats savās mājās Mārupē, jo, ja ir īpašums, vienmēr ir ko darīt – zāle jāpļauj, kārtība jāuztur. Arī dēlam Zaubē palīdzu. Ir gandarījums, ka šo to no amatnieka darbiem pieprotu – varu plīti uzmūrēt vai ar caurulēm tikt galā, tā teikt, pensionāra vaļasprieki.”

Runājot par pašreizējo politisko situāciju, Gorbunovs teic, ka Latvija pamazām virzās progresa virzienā un, ka viņš ļoti ciena premjeru Valdi Dombrovski:

„Soli pa solim tomēr jau virzāmies. No otras puses – ātrumā lemjot, var iebraukt arī grāvī. Piemēram, man ir liela cieņa pret Dombrovski, ka viņš ar savu mieru un pragmatisko rīcību krīzes pārvarēšanā darīja nepatīkamas lietas, ko tomēr cilvēki pieņēma. Tā ir liela māksla.”

Kasjauns.lv/Foto: Edijs Pālens/LETA