Sabiedrība
2012. gada 3. novembris, 05:56

Mākslas akadēmijas studenti var pieteikties jaundibinātai stipendijai

Jauns.lv

No 2. līdz 13.novembrim Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) studentiem ir iespēja pieteikties mecenātes Ināras Teterevas stipendijai mākslā, aģentūrai BNS pavēstīja LMA komunikāciju un sabiedrisko attiecību speciāliste Egita Kurpniece.

Jaundibinātās stipendijas mērķis ir finansiāli atbalstīt talantīgus, centīgus Latvijas Mākslas akadēmijas pilna laika studiju studentus, piešķirot viņiem stipendijas. Katrā studiju gadā tiks piešķirtas divas stipendijas pilna laika bakalaura programmas studentiem un viena stipendija maģistra programmas studentam. Kopējais stipendiju fonds ir 18 600 latu, un vienas stipendijas maksimālais apmērs var sasniegt 6200 latu.

Katru stipendiju veido ikmēneša naudas piešķīrums līdz atbilstošās studiju programmas sekmīgai pabeigšanai, bet ne ilgāk kā trīs studiju gadus, studiju braucienu finansēšana stipendijas saņemšanas periodā un grants studenta darbu izstādei/kolekcijai vai publikācijai, pabeidzot studijas LMA.

"Fonda un LMA sadarbības mērķis ir stiprināt augstvērtīgu mākslas izglītības attīstību Latvijā, kā arī veicināt mākslas izglītības starptautisko konkurētspēju un atpazīstamību. Akadēmijas stiprā puse ir personības, tādēļ ceram, ka fonda sniegtais atbalsts būtiski sekmēs jaunu izcilību veidošanos mākslas nozarē, kas ar pārliecību un harismu spēs stiprināt Latvijas kultūras vērtības, saliedēt un stiprināt mūsu sabiedrību," uzsvēra mecenāte Ināra Tetereva.

2010.gadā mecenāti Boriss un Ināra Teterevi nodibināja ģimenes labdarības fondu ar nolūku atbalstīt izcilas un sabiedrībai noderīgas labdarības iniciatīvas. Fonds ir dibināts ar mērķi veicināt kultūras, mākslas un izglītības attīstību Latvijā un ārpus tās robežām. Fonds sniedz atbalstu vairāk nekā 150 bezpeļņas organizācijām, un dažādu veidu atbalsts tiek sniegts vairāk nekā 120 000 Latvijas iedzīvotāju.

LETA