Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Kultūra

Dziesmu un deju svētku māksliniecisko vadītāju darbs maksās 27 tūkstošus latu

Jauns.lv

Oficiāli izvēlēti nākamvasar gaidāmo dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta un deju lieluzveduma mākslinieciskie vadītāji, par kuru darbu kopumā tiks maksāti 27 tūkstoši latu, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Dziesmu un deju svētku māksliniecisko vadītāju dar...

XXV Vispārējo latviešu dziesmu un XV deju svētku noslēguma koncerta "Līgo!" mākslinieciskie vadītāji būs diriģenti Aira Birziņa un Ivars Cinkuss, ar kuriem plānots slēgt līgumu par 12 843 latiem. Savukārt par deju lieluzveduma "Tēvu laipas" mākslinieciskajiem vadītājiem izraudzīti horeogrāfi Jānis Ērglis un Jānis Purviņš, kas šo darbu apņēmušies veikt par 14 146 latiem.

Abās kategorijās šie arī bijuši vienīgie iesniegtie piedāvājumi.

Dziesmu svētku rīkotāja Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra (KNMC) pārstāve Inga Bika aģentūrai BNS pastāstīja, ka māksliniecisko vadītāju galvenais uzdevums ir noslēguma koncerta un deju lieluzveduma mākslinieciskās koncepcijas attīstīšana un īstenošana, kas ietver koprepertuāra atlasi, programmas izstrādāšanu un piedalīšanos scenogrāfijas koncepcijas izstrādē.

Māksliniecisko vadītāju uzdevums ir arī pieaicināt dziesmu svētku virsdiriģentus, virsvadītājus, goda virsdiriģentus un goda virsvadītājus un pamatot šo izvēli Dziesmu un deju svētku mākslinieciskajai padomei un svētku rīkotājiem – KNMC. Mākslinieciskajiem vadītājiem arī jāsniedz nepieciešamā metodiskā palīdzība koru diriģentiem un deju kolektīvu vadītājiem, jāprezentē koncerta mākslinieciskā programma un jāveic citi uzdevumi.

Bika arī norādīja, ka māksliniecisko vadītāju darbs notiek sadarbībā ar KNMC speciālistiem, centra koru un deju nozares padomēm, noslēguma koncerta un deju lieluzveduma režisoriem, scenogrāfiem, videomāksliniekiem, projektu vadītājiem, tehniskajiem direktoriem, kā arī ar citiem svētku tapšanas un norises nodrošināšanā iesaistītajiem partneriem.

BNS