Kultūra
2012. gada 16. novembris, 09:36

Pēdējo reizi spēlēs izrādi "Visi mani prezidenti"

Jauns.lv

Decembra sākumā pēdējo reizi tiks spēlēta izrāde "Visi mani prezidenti", kas ieguvusi "Spēlmaņa nakts" balvu kā gada labākais latviešu autora iestudējums, pavēstīja "Dirty Deal Teatro" sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Murāne.

Izrādes radošā komanda ir režisors Valters Sīlis, dramaturgs Jānis Balodis, scenogrāfs Uģis Bērziņš un aktieri Madara Botmane, Ivars Kļavinskis, Toms Liepājnieks. "Visi mani prezidenti" pēdējo reizi tiks spēlēta 5. un 11.decembrī.

"Visi mani prezidenti" ir izrāde par pēdējiem trim Latvijas prezidentiem – Gunti Ulmani, Vairu Vīķi-Freibergu un Valdi Zatleru – un reizē stāsts par latviešiem.

Izrādi apmeklējis arī viens no izrādes prototipiem – eksprezidents Valdis Zatlers.

Izrādes radošajai komandai – režisoram Valteram Sīlim, dramaturgam Jānim Balodim, scenogrāfam Uģim Bērziņam – šī nav pēdējā izrāde, kurā tiek skarti sociāli un politiski būtiski jautājumi. Šā gada augustā un septembrī notika vairākas izrādes pārgājieni "Mārupīte", kurā tika runāts par Mārupītes ekoloģisko katastrofu un mūsdienu cilvēka un dabas attiecībām.

Savukārt pašlaik "Dirty Deal Teatro" top viņu nākamā izrāde "Nacionālais attīstības plāns", kurā tiks runāts par nosaukumā minēto dokumentu, kuru īstenojot Latvijas iedzīvotājiem pēc septiņiem gadiem vajadzētu būt divreiz turīgākiem, izglītotākiem un laimīgākiem.

BNS/ Publicitātes foto