Lāpu gājienā Rīgas centrā piedalījās desmit tūkstoši iedzīvotāju. FOTO
Pēc svinīgajām uzrunām un sadziedāšanās uguns ceļš aizvijās uz Bastejkalnu, tad cauri Vecrīgai līdz 11. Novembra krastmalai un, apmetot loku pie Okupācijas muzeja, – līdz Brīvības piemineklim.
Sabiedrība
2012. gada 18. novembris, 20:34

Lāpu gājienā Rīgas centrā piedalījās desmit tūkstoši iedzīvotāju. FOTO

Jauns.lv

Apmēram 10 000 cilvēku šovakar pulcējās par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 94. gadadienai organizētajā lāpu gājienā. Gājiens notika jau desmito gadu, un ar katru gadu tas pulcē ar vien vairāk Latvijas patriotu, pārsvarā gados jaunus cilvēkus un ģimenes ar bērniem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nacionālās apvienības „Visu Latvijai!”-TB/LNNK rīkotais lāpu gājiens tradicionāli iesākās ar sadziedāšanos pie Kārļa Ulmaņa pieminekļa. Daudzbalsīgā kora dziesmas ieskandināja Nacionālās apvienības dziedošie jaunieši, folkloras kopa "Grodi", rokgrupas "Līvi" dibinātājs Juris Pavītols un rokgrupa "Colt". Klātesošos  uzrunāja NA līdzpriekšsēdētājs R. Dzintars, kurš pauda gandarījumu, ka pamazām atjaunojas latviešu nacionālā pašapziņa un cilvēki prot novērtēt bagātību, kas mantota no senčiem.

Pēc svinīgajām uzrunām un sadziedāšanās uguns ceļš aizvijās uz Bastejkalnu, tad cauri Vecrīgai līdz 11. Novembra krastmalai un, apmetot loku pie Okupācijas muzeja, – līdz Brīvības piemineklim. Pieminekļa pakājē Latvijas iedzīvotāju nestā lāpu uguns liesmoja gaismas jūrā, izgaismojot vārdus, kas iekalti piemineklī un šovakar kvēloja arī katra gājiena dalībnieka sirdī –  „Tēzemei un Brīvībai!”

Lāpu gājienā piedalījās Nacionālās apvienības „Visu Latvijai!”–TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars, tieslietu ministrs Jānis Bordāns, Nacionālās apvienības Rīgas mēra amata kandidāte Baiba Broka, apvienības vadība, Saeimas deputāti un desmit tūkstoši dažādu paaudžu Latvijas patriotu.

Lāpu gājiens ir īpašs veltījums Latvijas Dzimšanas dienai, kuru pirms desmit gadiem iedibināja organizācija "Visu Latvijai!". Gājiena devīze – Latvija ir mūsu.


Karlīna Timofejeva, Foto: Publicitātes, Guntis Pilsētnieks /

www.gpphoto.lv