LU zinātnieki 12.12.2012. aicina uz īpašu lekciju par iespējamo pasaules galu
Lekcija par iespējamo pasaules galu notiks 12.decembrī pl. 18:00 Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātē (Rīgā, Alberta ielā 10, 403. auditorijā).
Sabiedrība
2012. gada 7. decembrī, 03:19

LU zinātnieki 12.12.2012. aicina uz īpašu lekciju par iespējamo pasaules galu

Jauns.lv

Latvijas Universitātes (LU) profesori nākamnedēļ īpašā lekcijā izskaidros, vai patiesībai atbilst mīti par pasaules galu, pavēstīja LU Preses centrā.

LU zinātnieki 12.12.2012. aicina uz īpašu lekciju ...

LU Astronomijas institūta pētnieks populārzinātniskā žurnāla "Terra" galvenais redaktors Ilgonis Vilks lekcijā stāstīs par to, cik lielā mērā kosmiskās parādības spēj ietekmēt Zemi, savukārt LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes profesors Valdis Segliņš runās par laika skaitīšanu, kalendāriem un vēsturiskām liecībām, tostarp Maiju kalendāra pārpratumiem.

Savukārt LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes profesors Ervīns Lukševičs referēs par masveida izmiršanas epizodēm ‒ iemesliem, sekām un prognozēm, bet LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes profesors Vitālijs Zelčs stāstīs par cikliem dabā ‒ cēloņiem un mijiedarbību starp tiem.

Lekcija notiks 12.decembrī Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātē.

Laiku pa laikam parādās dažādi pareģojumi, ka gaidāms pasaules gals. Saskaņā ar vienu no šādiem pareģojumiem pasaules gals pienāks 2012.gada 21.decembrī, kad beidzas maiju kalendārs.

BNS/ Foto: AFP