Politika
2013. gada 7. janvāris, 17:03

Divas Saeimas deputātes plāno doties bērnu kopšanas atvaļinājumā

Jauns.lv

Saeimas deputāte Inga Bite (RP) līdz marta beigām plāno doties bērna kopšanas atvaļinājumā, savukārt deputāte Dana Reizniece-Ozola (ZZS) plāno nolikt mandātu uz dzemdību un daļēju bērnu kopšanas atvaļinājuma laiku.

Kā liecina Bites iesniegums Saeimas Prezidijam, viņa lūdz piešķirt viņai bērna kopšanas atvaļinājumu no 9.janvāra līdz 31.martam.

Savukārt Reizniece-Ozola iesniegumā norāda, ka vēlas nolikt deputātes mandātu uz dzemdību un daļēju bērnu kopšanas atvaļinājuma laiku.

Kā ziņots, Bitei pērn 31.martā piedzima meitiņa. Bite sākotnēji pēcdzemdību atvaļinājumā nedevās un drīz atgriezās Saeimā. Vēlāk, jūnija sākumā, Reformu partijas preses sekretāres Daigas Holmas izplatītajā paziņojumā bija teikts, ka Bite ģimenes apstākļu dēļ nolēmusi atteikties no Saeimas priekšsēdētājas biedres amata un līdz 5.jūlijam atradīsies pēcdzemdību atvaļinājumā.

Bite gan vēlāk sacīja, ka iecere nomainīt viņu Saeimas priekšsēdētājas biedres amatā esot bijusi nevis pašas deputātes, bet gan Reformu partijas iniciatīva.

Savukārt deputāte Reizniece-Ozola gaida ceturto bērniņu. Iepriekš, dienu pirms 11.Saeimas vēlēšanām, Reizniecei-Ozolai piedzima meitiņa. Politiķe tika ievēlēta jaunajā Saeimā kā pirmā no ZZS saraksta Kurzemes vēlēšanu apgabalā. Deputātes mandātu Reizniecei-Ozolai Saeima atjaunoja pērn martā.

LETA