Klajā laista līdz šim neizdota Jāzepa Vītola partitūra simfoniskajam orķestrim
Vītola radītās vieglākās un populārākās kordziesmas komponista 150.gadksārtā tiek laistas klajā izdevumā ar tekstiem divās līdz piecās valodās.
Sabiedrība
2013. gada 10. janvāris, 00:32

Klajā laista līdz šim neizdota Jāzepa Vītola partitūra simfoniskajam orķestrim

Jauns.lv

Šogad kā īpašs latviešu komponista Jāzepa Vītola 150.gadskārtas izdevums ir sagatavota un izdevniecībā "Musica Baltica" laista klajā Vītola līdz šim neizdotā partitūra simfoniskajam orķestrim "Jāzeps Vītols. Latvju lauku serenāde", šodien preses konferencē stāstīja izdevniecības direktore Solvita Sējāne.

Tā ir četru daļu svīta, kas savā laikā bija veltīta ievērojamajam somu diriģentam Georgam Šnēfogtam un viņa vadībā tika pirmatskaņota Helsinkos 1935.gadā.

Tāpat laists klajā izdevums "Jāzeps Vītols. Vieglu kordziesmu izlase". Savulaik Vītola radīto kompozīciju vairākums, it sevišķi dziesmu jaunrade, pirmizdevumos tika izdota trīs valodās - latviešu, krievu un vācu. Mūsdienās, kad Latvijas koru daudzie panākumi starptautiskos konkursos ir vairojuši citu tautu dziedātāju interesi arī par latviešu koru repertuāru, Vītola radītās vieglākās un populārākās kordziesmas komponista 150.gadksārtā tiek laistas klajā izdevumā ar tekstiem divās līdz piecās valodās.

LETA, Foto: Ieva Čīka/LETA