Dž.Dž.Abramss veidos filmu par Lensu Ārmstrongu
Amerikāņu režisora Dž.Dž.Abramsa kompānija "Bar Robot" iegādājusies tiesības uz sporta žurnālistes Džūljetas Makuras vēl neiznākušo grāmatu "Cycle Of Lies: The Fall Of Lance Armstrong", pēc kuras veidos filmu.
Kultūra
2013. gada 21. janvāris, 21:28

Dž.Dž.Abramss veidos filmu par Lensu Ārmstrongu

Jauns.lv

Amerikāņu režisors Dž.Dž.Abramss ieguvis tiesības uzņemt filmu par kaunā kritušo riteņbraucēju Lensu Ārmstrongu.

Abramsa kompānija "Bar Robot" iegādājusies tiesības uz sporta žurnālistes Džūljetas Makuras vēl neiznākušo grāmatu "Cycle Of Lies: The Fall Of Lance Armstrong".

Laikraksta "New York Times" žurnāliste par Ārmstrongu rakstījusi vairāk nekā desmit gadus. Viņa aprakstījusi sportista panākumus un cīņu ar vēzi, kā arī neseno atzīšanos dopinga lietošanā.

Kā jau ziņots, Opras Vinfrijas vadītajā sarunu šovā Ārmstrongs atzinās, ka visas septiņas reizes prestižajā "Tour de France" velobraucienā uzvarējis ar aizliegto vielu palīdzību.

Viņam piemērota atpakaļejoša mūža diskvalifikācija no 1998.gada 1.augusta un anulēti visi sasniegtie rezultāti, kuru vidū ir uzvaras "Tour de France" velobraucienā laika posmā no 1999. līdz 2005.gadam. Bez septiņiem tituliem "Tour de France" Ārmstrongs 1993.gadā kļuva par pasaules čempionu grupas braucienā, bet 2000.gadā Sidnejas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu individuālajā braucienā.

Filmu studija "Sony Pictures" pirms dopinga skandāla bija iecerējusi citu filmu par Ārstrongu, kurā galveno lomu spēlētu aktieris Džeiks Džilenhols. Tomēr pēc riteņbraucēja atzīšanās projekts tika apturēts.

LETA/Foto: Bulls Press