Sabiedrība
2013. gada 24. janvāris, 23:38

Vecmīlgrāvja "Sniega un ledus svētkos" taps kuģa skulptūra no ledus

Jauns.lv

Vecmīlgrāvja iedzīvotāji un viesi svētdien tiek aicināti uz pirmajiem "Sniega un ledus svētkiem", kur kopīgiem spēkiem taps liela ledus skulptūra – kuģis, aģentūrai pavēstīja Vecmīlgrāvja attīstības biedrība.

"Mūsu galvenais mērķis ir šos pasākumus veidot, iesaistot ģimenes – no vecvecākiem līdz mazbērniem un mazmazbērniem –, lai tā ir diena, kuru viņi var pavadīt kopā, svaigā gaisā, baudot jautru un nepiespiestu gaisotni, izklaidējoties, gūt prieku un pozitīvas emocijas, kas ikvienam no mums ir ļoti nepieciešamas," par svētku ideju sacīja Vecmīlgrāvja attīstības biedrības priekšsēdētāja Inta Biezā.

Svētki tiks atzīmēti ar ledus skulptūru veidošanu un dažādām kultūras un sportiskām aktivitātēm.

No rīta Rīgas 31.vidusskolas stadionā varēs piedalīties atraktīvos pasākumos, kā arī visu dienu baudīt dažādu mākslinieku uzstāšanos. Uz skatuves kāps grupa "Pulse Effect", Ilze Purmaliete un viņas jaunās zvaigznes, Ivo Grīsniņš-Grīslis ar grupu, jaunus deju soļus mācīs studijas "Smilga" dejotāji. Par asākām izjūtām parūpēsies snovborda triku meistari "Wazza", kas rādīs paraugdemonstrējumus pie un uz kalna.

Savukārt mazākie svētku dalībnieki varēs izvizināties ar ponijiem vai visa ģimene izbraukt zirga vilktās kamanās. Pasākuma laikā norisināsies vairākas sacensības bērniem – sniega kaujas, sniegavīru celšana un citas. Visi svētku dalībnieki varēs izmēģināt spēkus dažādās disciplīnās, piemēram, mešanā pa mērķi, burkānu mešanā tālumā, ragaviņu vilkšanā, šļūkšanā ar kameru un citās.

Svētkus rīko Vecmīlgrāvja attīstības biedrība un Rīgas brīvosta.

BNS