Sabiedrība

Šādās gaišās un omulīgās telpās Ādažos dzīvos mūsu un sabiedroto karavīri. FOTO

Jauns.lv

Šodien Ādažu bāzē mācību "Sudraba bulta" atklāšanas ceremonijas laikā aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) atklāja jaunu kazarmu ēku.

Šādās gaišās un omulīgās telpās Ādažos dzīvos mūsu...

Pēc mācību atklāšanas ceremonijas ministrs apskatīja un atklāja ekipējuma noliktavu un otro no četrām plānotajām kazarmu ēkām, kā arī svinīgā ceremonijā iemūrēja piemiņas kapsulas, atklājot divu jauno kazarmu būvniecību. Kazarmas paredzētas Latvijas un sabiedroto spēku karavīru izvietošanai. Pirmā kazarma tika atklāta 2014.gada novembrī.

Kā zināms, No 17.oktobra līdz 31.oktobrim Ādažu poligonā un tam pieguļošajā apvidū norisināsies starptautiskās militārās mācības "Sudraba bulta", kurās piedalīsies vairāk nekā 3000 karavīru no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, kā arī Albānijas, ASV, Kanādas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Rumānijas un Vācijas.

Mācību mērķis ir pilnveidot Nacionālo bruņoto spēku sadarbību ar sabiedrotajiem un partnervalstīm, kā arī trenēt vienību spējas plānot un īstenot aizsardzības operācijas ar kaujas nodrošinājuma elementu integrāciju.

Mācību laikā tiks pilnveidotas arī Apvienotā štāba komandpunktu spējas vadīt un pārraudzīt vienības gan ikdienā, gan mācību laikā, koordinējot lauka taktisko vingrinājumu. Tāpat “Sudraba bulta” ir vienas no mācībām, kurās savas prasmes un zināšanas atjaunos rezerves karavīri. Mācības organizē un vada Sauszemes spēku kājnieku brigāde.

LETA/Kasjauns.lv/Foto: Ieva Čīka/LETA