Einars Repše un Edgars Jaunups aiziet no "Vienotības"
Einars Repše vairs nav "Vienotības" sastāvā.
Politika
2013. gada 18. marts, 13:20

Einars Repše un Edgars Jaunups aiziet no "Vienotības"

Jauns.lv

Ekspremjers Einars Repše, kurš patlaban darbojas biedrībā "Latvijas attīstībai", iesniedzis partijai "Vienotība" iesniegumu par izstāšanos no partijas.

Tāpat tika saņemts arī Edgara Jaunupa iesniegums par izstāšanos no partijas, apliecināja "Vienotības" preses sekretāre Laila Timrota.

Iepriekš diskusijas izraisīja biedrības "Latvijas attīstībai" reklāmas kampaņa, kurā bija redzams Repše, kurš vēl bija "Vienotības" biedrs. Partija plānoja vērsties Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), lai skaidrotu, ka tā nav saistīta ar biedrības "Latvijas attīstībai" reklāmu.

Arī KNAB preses sekretārs Andris Vitenburgs iepriekš norādīja, ka biedrības "Latvijas attīstībai" izvērstā reklāmas kampaņa bija nonākusi KNAB redzeslokā un to bija paredzēts izvērtēt saistībā ar citām partiju aģitācijas kampaņām.

Tikmēr gan "Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars, gan Repše iepriekš uzsvēra, ka nav pamata saistīt biedrības "Latvijas attīstībai" reklāmas ar "Vienotības" pašvaldību vēlēšanu kampaņu. Repše arī akcentēja, ka biedrībai "Latvijas attīstībai" nav bijis mērķa reklamēt "Vienotību" un šādi pieņēmumi ir absolūti nepamatoti.

Biedrība "Latvijas attīstībai" tika izveidota 2012.gada martā ar mērķi iniciēt diskusiju par Latvijai un tās cilvēkiem nozīmīgiem jautājumiem. Biedrības dibināšanā piedalījās Repše, Jaunups, Dans Titavs, uzņēmēji Olafs Berķis un Valērijs Belokoņs un citi. Biedrība varētu pārtapt politiskā partijā un startēt 2014.gada 4.oktobrī plānotajās 12.Saeimas vēlēšanās.

LETA, Foto: Evija Trifanova/LETA, Ieva Čīka/LETA