Lielajā Piektdienā Rīgas Domā izskanēs Kančeli, Perta un Vaska mūzika
No komponista Pētera Vaska darbiem skanēs Mesas daļa "Agnus Dei" ("Dieva Jērs") un rimti, rāmi ritošā Tēvreize jeb "Pater noster".
Kultūra

Lielajā Piektdienā Rīgas Domā izskanēs Kančeli, Perta un Vaska mūzika

Jauns.lv

Lielajā Piektdienā, 29.martā, Rīgas Domā notiks laikmetīgās sakrālās mūzikas koncerts, kurā skanēs komponistu Gijas Kančeli, Arvo Perta un Pētera Vaska mūzika, informēja "Latvijas koncertu" sabiedrisko attiecību vadītāja Rinta Bružēvica.

Lielajā Piektdienā Rīgas Domā izskanēs Kančeli, Pe...

Šo trīs komponistu meditatīvo mūziku varēs baudīt Latvijas Radio kora un orķestra "Sinfonietta Rīga" izpildījumā. Koncertā kā soliste piedalīsies altiste Liene Kļava un dziedātāja Ieva Parša.

Koncertprogrammas idejas autors ir Latvijas Radio kora mākslinieciskais vadītājs Sigvards Kļava.

No Kančeli muzikālā klāsta varēs dzirdēt "Caris mere, Einmal un Exil", visā pasaulē atzītā igauņu zvaniņtehnikas meistara Perta meditatīvo rokrakstu pārstāvēs motetes "Da pacem Domine" un "Salve Regina", kā arī "Svētceļnieku dziesmu", kas sacerēta 1984.gadā - četrus gadus pēc tam, kad Perts emigrēja no PSRS uz Vāciju. Savukārt no Vaska darbiem Kļava izvēlējies Mesas daļu "Agnus Dei" ("Dieva Jērs") un rimti, rāmi ritošo Tēvreizi jeb "Pater noster".

Koncerts Rīgas Domā sāksies plkst.19.

LETA/ Publicitātes foto