Ministre: interese par Dziesmu svētku biļetēm ir milzīga
Žaneta Jaunzeme-Grende atzina, ka interese par Dziesmu un deju svētku pasākumiem, kas ir lielākais Latvijas kultūras dzīves notikums, ir milzīga.
Kultūra
2013. gada 7. aprīlis, 07:33

Ministre: interese par Dziesmu svētku biļetēm ir milzīga

Jauns.lv

Dziesmu un deju svētku biļešu pieejamības jautājums ir jārisina kultūras infrastruktūras aspektā, kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes teikto pārstāstīja Dziesmu un deju svētku preses sekretāre Inga Vasiļjeva.

Ministre atzina, ka interese par Dziesmu un deju svētku pasākumiem, kas ir lielākais Latvijas kultūras dzīves notikums, ir milzīga. "Ir ļoti svarīgi, lai līdz 2018.gadam, kad svinēsim Latvijas Republikas simtgadi, un notiks nākamie Vispārējie latviešu Dziesmu un deju svētki, būtu radīts jauns, mūsdienīgs stadions ar 20 000 sēdvietu ietilpību un paplašināta skatītāju zona Mežaparka estrādē," norādīja Jaunzeme-Grende.

Nacionālajā attīstības plānā jau iekļauta jauna Dziesmu svētku stadiona izveide, piebilda ministre.

Latvijas Nacionālās kultūras centra vadītaja Dace Melbārde savukārt norādīja - mēs kā svētku rīkotāji esam gandarīti par milzīgo iedzīvotāju interesi un motivāciju apmeklēt vasarā gaidāmos svētkus. "Pārdotais Dziesmu un deju svētku biļešu skaits ļauj īstenot mākslinieciski augstvērtīgu svētku programmu, pilnā apjomā atbalstot mākslinieciskās grupas ieceres gan režijas, gan scenogrāfijas risinājumiem," viņa sacīja.

Vienlaikus ieņēmumi došot iespēju organizēt svētku pieejamību plašākam cilvēku lokam. "Paralēli tiešraidēm sabiedriskajos medijos mums būs iespēja uzstādīt lielos ekrānus pilsētvidē, piemēram, Doma laukumā un Esplanādē, lai cilvēki var pulcēties un svinēt svētkus kopā,” pastāstīja Melbārde.

BNS jau vēstīja, ka pirmajā biļešu tirdzniecības dienā sestdien līdz pulksten 20 uz Dziesmu un deju svētkiem ir iegādātas 44 000 biļetes, telefoniski rezervētas 6100 biļetes, kas kopā veido 86 % no kopējā biļešu skaita, kas ir pieejamas publiskā tirdzniecībā

BNS/Foto: Evija Trifanova/LETA, Anete Janševica