Kultūra

Latvijas Radio koris aicina jaunos dziedātājus pieteikties Eiropas jauno profesionāļu korī

Jauns.lv

Latvijas Radio koris sadarbībā ar Eiropas profesionālo kamerkoru tīklu "Tenso" organizē pirmo Eiropas jauno profesionāļu kori, kuram pretendenti var pieteikties līdz 25.aprīlim, informēja Latvijas Radio kora sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Tormane.

Latvijas Radio koris aicina jaunos dziedātājus pie...

"Tenso" Eiropas jauniešu kamerkorī aicina pieteikties jaunos dziedātājus no Eiropas mūzikas mācību iestādēm vecumā no 16 līdz 29 gadiem. Kamerkoris vienlaicīgi būs gan vērienīgs jauno dziedātāju izglītošanas projekts, gan lieliska muzicējoša vienība ar ilgtermiņa attīstības stratēģiju.

Kora dalībnieku izglītības process būs saistīts ar praktisku darbu mēģinājumos, meistarklasēs un koncertos. Pirmā sanākšana notiks vasaras darbnīcā Rīgā šā gada augustā, un to vadīs Latvijas Radio kora diriģents Kaspars Putniņš. Tās laikā tiks veikti būtiski sagatavošanas darbi 2014.gada lielprojekta - jaunas audiovizuālās priekšnesumu formas - radīšanai. Iecerēts radīts uzvedumu "Seriāls", kuru veidos komponists Kristaps Pētersons, režisore Zane Kreicberga, dīdžejs Monsta un diriģents Kaspars Putniņš. Tas būs pirmais lielais kora projekts, kuru paredzēts uzvest gan Rīgā, gan citur Eiropā.

Šogad "Tenso" Eiropas jauniešu kamerkora pirmās darba nedēļas augļus varēs baudīt kora vasaras darbnīcas noslēguma koncertā Rīgā, Svētā Jāņa baznīcā, 9.augustā. Šis būs aizraujošs notikums gan klausītājiem, gan pašiem jaunajiem profesionāļiem, pirmo reizi prezentējot savu meistarību programmā, kas integrēs dažādu laikmetu mūziku.

Kora otrajā vasaras darbnīcā 2014.gada augustā tiks sagatavots uzvedums "Seriāls", kas pirmizrādi piedzīvos Eiropas kultūras galvaspilsētas "Rīga - 2014" programmā, "Tenso" jauniešu nakts koncertā oktobrī.

"Tenso" ir Eiropas profesionālo kamerkoru tīkls, kas tika izveidots 2003.gadā, lai attīstītu un popularizētu kora dziedāšanu, kā arī lai sekmētu jauna, inovatīva repertuāra rašanos un meklētu jaunus ceļus tā izpildīšanai. "Tenso" sastāvā ir 14 biedri, un Latvijas Radio koris ir viens no četriem kamerkoriem, kas to dibināja.

LETA