Rīgā un Jelgavā skanēs Lūsēna un Kalniņa jaunā koncertprogramma "Sauli meklējot"
Koncertprogrammā tiks atskaņoti Lūsēna un Kalniņa skaņdarbi un dzejas lasījumu programma ar latviešu dzejnieku vārdiem, kā arī Lūsēna un Leonīda Breikša Diatoniskā kantāte.
Kultūra
2013. gada 22. aprīlis, 19:00

Rīgā un Jelgavā skanēs Lūsēna un Kalniņa jaunā koncertprogramma "Sauli meklējot"

Jauns.lv

Maija sākumā klausītājiem Rīgā un Jelgavā būs iespēja baudīt muzikālā teātra "Ars Nova" jauno Jāņa Lūsēna un Imanta Kalniņa mūzikas koncertprogrammu "Sauli meklējot", informēja "Ars Nova" pārstāve Anita Lūsēna.

Koncertprogramma "Sauli meklējot" Rīgā izskanēs 4.maijā plkst.17 Rīgas Svētā Jāņa baznīcā un 5.maijā plkst.15 Jelgavas Svētās Annas baznīcā. Tajā tiks atskaņoti Lūsēna un Kalniņa skaņdarbi un dzejas lasījumu programma ar latviešu dzejnieku vārdiem, kā arī Lūsēna un Leonīda Breikša Diatoniskā kantāte.

Komponistam Lūsēnam 1996.gadā, kad tapa Diatoniskā kantāte ar Breikša vārdiem, tā bija pirmā tikšanās ar dzejnieku mūzikā, kas, rakstot darbu, rosināja uzsvaru kantātes tapšanā akcentēt uz poēziju, tāpēc darba centrālā ass ir dzeja. Turpmākajā Lūsēna daiļradē ir tapuši jauni, līdz šim neatskaņoti skaņdarbi ar Breikša un citu latviešu dzejnieku vārdiem, kas tiek apvienoti jaunajā koncertprogrammā "Sauli meklējot", kurā papildus abu komponistu skaņdarbiem izskanēs Breikša dzeja aktiera Andra Keiša lasījumā.

Koncertā pie ērģelēm sēdīsies Aigars Reinis, piedalīsies arī koris "Sidrabe" un "Zemgale" Gunta Pavilona vadībā. Tāpat piedalīsies instrumentālistu grupa, kurā muzicē Uģis Roze, Jānis Lūsēns, Jānis Lūsēns juniors, muzicēs arī vijolniece Marta Spārniņa un akordeoniste Marita Bērziņa.

Biļetes uz pasākumu var iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.

LETA/ Publicitātes foto