Rīgas 1. slimnīca turpina attīstīties. FOTO
Rīgas 1. slimnīcas valdes priekšsēdētājs Andrejs Pavārs apmeklētājus informēja gan par slimnīcas veiktajām investīcijām telpu atjaunošanā, gan par ieguldījumiem medicīnas aparatūrā un iekārtās.
Runā Rīga
2013. gada 25. aprīlī, 11:09

Rīgas 1. slimnīca turpina attīstīties. FOTO

Jauns.lv

Trešdien, 24. aprīlī, Rīgas 1. slimnīca un RD Īpašuma departaments aicināja veselības aprūpes speciālistus un citus interesentus iepazīties ar pārmaiņām Rīgas 1. slimnīcā, kas pēdējo gadu laikā veiktas, pateicoties ieguldītajām investīcijām. Apskatīt paveikto bija ieradušies arī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, portālu Kasjauns.lv informēja Rīgas domē.

Rīgas 1. slimnīca turpina attīstīties. FOTO...

Interesentiem bija iespēja ne tikai apmeklēt jau izremontētās slimnīcas telpas, kā, piemēram, kardioloģijas nodaļu un poliklīniku, bet arī uzzināt par ārstniecības iestādes piedāvātajām veselības aprūpes pakalpojumu iespējām - plaša spektra diagnostisko izmeklējumu un ambulatoro veselības aprūpes pakalpojumu, t.sk., dienas stacionāra, pakalpojumu jomā.

Kā informēja Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs, jau šā gada novembrī atklās divus pilnībā atjaunotus korpusus. 23. korpuss tiek veidots kā bērnu veselības centrs ar ģimenes ārstu praksēm, bērnu speciālistu konsultācijām, stomatoloģiju, rehabilitāciju un ūdens dziedniecību.  Ieeja šajā korpusā būs no Šarlotes ielas caur īpaši veidotu jaunu piebūvi, kurā atradīsies reģistratūra. Cokolstāvā jeb puspagrabstāvā paredzēti rehabilitācijas pakalpojumi. Šeit būs divi baseini - mazais baseins paredzēts zīdaiņiem līdz 1,5 gadam un lielais baseins, kas paredzēts bērniem no 1,5 gada un pieaugušajiem, divi ūdensdziedniecības kabineti ar Šarko dušu un zemūdens masāžu, trīs masāžas kabineti, trīs vingrošanas zāles, divi fizioterapeita kabineti. Viens kabinets paredzēts slinga terapijai, kā arī rehabilitācijas un fizikālās medicīnas ārsta kabinets. Stāvā būs ierīkota arī atpūtas telpa māmiņām ar bērniņiem, kur varēs netraucēti pabarot un apkopt mazuli. 1.stāvs  domāts ģimenes ārstu un ārstu - speciālistu kabinetiem. Šajā stāvā konsultēs LOR, acu ārsti, neirologi, ginekologi, vecmāte, logopēdi, dermatologs, ķirurgs, kā arī kabinets, kurā veiks fizikālās terapijas procedūras bērniem. Ēkas otrajā un trešajā stāvā atradīsies zobārstniecības speciālisti, kā arī zobu tehniskā laboratorija.  Darbi tiek veikti pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma un gan projektēšanu, gan būvdarbus veic AS „LNK Industries”.

Savukārt 22. korpuss, kuru pilnībā atjaunos līdz novembrim, tiks pilnībā paredzēts ģimenes ārstu praksēm. Ēkā paredzēti ģimenes ārstu kabineti ar blakus esošiem medmāsiņu kabinetiem, atsevišķa reģistratūra, procedūru kabinets, telpa māmiņām ar bērniem. Iepirkuma konkurss par būvdarbiem tiks izsludināts tuvākajā laikā.

Tāpat klātesošie tika informēti par plānoto 8. korpusā, kas pārtaps par modernu operāciju bloku ar sešām operāciju zālēm, piecas no kurām ir modulārās. Operāciju bloks un Intensīvās terapijas nodaļa tiks izvietoti ēkas pirmajā stāvā, tā nodrošinot ērtu piekļuvi pacientiem, tajā skaitā arī gulošiem pacientiem un ērtu šo abu bloku funkcionālu sasaisti. Personāla ieeja Operāciju blokā tiks organizēta caur pagrabstāvu, paredzot tur izbūvēt atbilstošas telpas ar ģērbtuvēm, dušas telpām un tualetēm. Sterilizācijas bloks izvietots ēkas otrajā stāvā, ar pacēlāju palīdzību tas ērti savienots tieši ar Operāciju bloku. Piegādājot materiālus vai instrumentus sterilizācijai no citām nodaļām vai citām iestādēm, tie tiks nogādāti otrā stāva līmenī ar atsevišķu, ērti sasniedzamu liftu no koplietošanas gaiteņa.

Rīgas 1. slimnīcas valdes priekšsēdētājs Andrejs Pavārs informēja gan par slimnīcas veiktajām investīcijām telpu atjaunošanā, gan par ieguldījumiem medicīnas aparatūrā un iekārtās. 2013. gadā 1. slimnīca iegādājusies aparatūru par 446 753 latiem – nu slimnīcā pieejama plazmaferēze, Invazīvā  angiogrāfija, kā arī elektromiogrāfija. Savukārt šogad plānots iegādāties jaunu datortomogrāfu. Ir jau izsludināts konkurss, un arī Rīgas dome šim mērķim ir piešķīrusi 270 000 latu.

Rīgas 1. slimnīca

Rīgas 1. slimnīca

Karlīna Timofejeva, Foto: Renārs Koris

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību