Kultūra
2013. gada 23. maijs, 12:26

Jaunā režisore Prozoroviča iestudē "Porcelāna dūmus" - stāstu par ceļojumu atpakaļ bērnībā

Jauns.lv

Teātrī "Dirty Deal Teatro" 28.maijā pirmizrādi piedzīvos režisores Paulas Prozorovičas izrāde "Porcelāna dūmi", kas ir stāsts par trim pieaugušiem cilvēkiem - vienu brāli un divām māsām.

Izrādes galvenie varoņi satiekas uz daudzdzīvokļu nama balkona, lai apsveiktu dzimšanas dienā jaunāko māsu, taču īsais kopā būšanas mirklis kļūst par ceļojumu atpakaļ bērnībā,  stāstīja "Dirty Deal Teatro" sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Murāne.

Iestudējuma tapšanas laikā izrādes radošā komanda devās ceļojumā atpakaļ uz bērnību. Savējo, bet ar uzdevumu atrast un vēlreiz izdzīvot tos notikumus, kuri aizmirsti, jo apziņa tos ir izslēgusi no atmiņas. Tāpēc, ka nepatīkami, tāpēc, ka tumši vai, vēl joprojām atceroties, liek nosarkt un smieties. Lai gan izrādes izejmateriālu veido izrādes dalībnieku piedzīvotais, izrādes veidošanas gaitā tas pārveidots tā, lai būtu atpazīstams ik vienam un ceļojumos uz savu bērnību kļūtu iespējams arī skatītājam.

Jaunā režisore Prozoroviča savu teātri definē kā jaunu, veselīgu un spriganu, tāpēc mazliet apmulsušu, un lai gan cilvēks ir spējīgs dzīvot bez teātra, teātris kļūst vajadzīgs tad, ja cilvēks nespēj dzīvot viens, ja viņam rodas nepieciešamība caur citu stāstiem piedzīvot pašam sevi.

Izrāde "Porcelāna dūmi" top teātra izrāžu ciklā "Personas kods". Tās ir izrādes, kas pēta cilvēka iekšējo pasauli un iekšējās pasaules attiecības ar ārpasauli. Par to, kādas izmaiņas veic sevī, lai būtu.

Jaunās izrādes scenogrāfe ir Marija Rozīte, dramaturģijas konsultants - Jānis Balodis, gaismu mākslinieks - Jānis Sniķers, bet lomas atveido aktieri Inga Tropa, Lauma Balode un Kaspars Aniņš. Izrādes muzikālo noformējumu rada "Sus Dungo" un Uldis Sniķers.

Pirmizrāde sāksies plkst.19, un uz to, kā arī citām izrādēm biļetes var iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.


LETA/ Publicitātes foto