112
2013. gada 22. jūnijs, 10:04

Uz šosejas Rīga-Ventspils motociklists izraisa smagu avāriju

Jauns.lv

Aizvadītajā diennaktī Babītes novadā uz Rīgas -Ventspils šosejas notikusi smaga avārija, kurā nopietni cietis motoscikla vadītājs, aģentūru BNS informēja Valsts policijā (VP)

Saskaņā ar VP sniegto informāciju, 1954.gadā dzimušais vīrietis, braucot ar motociklu BMW Rīgas virzienā šosejas 29. kilometrā izraisīja sadursmi ar pretim braucošo automašīnu "Toyota HILUX", kura vilkusi piekabi. Negadījuma rezultātā cieta vēl divas mašīnas - "Toyota Land Cruiser", kuras vadītājs, cenšoties izvairīties no avārijas iebrauca grāvī, bojājot automašīnas piekari, kā arī "Renault Trafic", kura bremzējot uzbrauca uz negadījuma atlūzām, bojājot priekšējo riteni.

Vissmagāk negadījumā cietis motociklists, kurš nogādāts slimnīcā.

Savukārt Beverīnas novada Kauguru pagastā uz šosejas Valmiera- Cēsis kāds 1987. gadā dzimis motociklists saskrējās ar alni. Pēc sadursmes cietušais vadītājs nogādāts slimnīcā.

Skrīveruos uz autoceļa Skrīveri -Līgatne kāds 1984.gadā dzimis vīrietis, veicot apdzīšanas manevru ar motorolleri, sadūries ar pretimbraucošo velosipēdu. Negadījumā cieta gan velosipēdists, gan motorollera vadītājs, kuri nogādāti slimnīcā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī notikuši 76 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 18 cilvēki.

VP darbinieki apreibinošo vielu un alkohola klātbūtni pārbaudījuši 3764 šoferiem. No tiem reibumā braukuši seši automašīnu vadītāji un 19 motorolleru vai velosipēdu vadītāji. Pat braukšanas ātruma pārkāpšanu sastādīti 303 protokoli.

BNS