Rinkēvičs: Latvija plāno aktīvi apgūt Lietuvas pieredzi ES prezidentūrā
"Mēs turam īkšķus par saviem Lietuvas kolēģiem un ceram, ka turpināsim daudzas lietas, ko savā prezidentūrā uzsāka Lietuva," uzsvēra Edgars Rinkēvičs.
Politika
2013. gada 29. jūnijā, 13:09

Rinkēvičs: Latvija plāno aktīvi apgūt Lietuvas pieredzi ES prezidentūrā

Jauns.lv

Latvija plāno aktīvi apgūt Lietuvas pieredzi prezidentūras laikā Eiropas Savienības (ES) padomē, kā arī cer turpināt virkni Lietuvas uzsākto darbu un prioritāšu, intervijā biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" stāstīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Rinkēvičs: Latvija plāno aktīvi apgūt Lietuvas pie...

"Gribu apsveikt mūsu kaimiņus lietuviešus, kuri pēc divām dienām no Baltijas valstīm pirmie sāks pildīt savu pienākumu. [..] Mēs ceram, ka mūsu lietuviešu kolēģiem izdosies ļoti labi novadīt savu prezidentūru, jo Lietuva ir izvirzījusi ļoti ambiciozus mērķus un prioritātes," teica ministrs.

Viņš norādīja, ka Latvijas un Lietuvas mērķi Eiropas Savienības padomē sakrīt gan Austrumu partnerības, gan Eiropas attīstības jautājumos. "Tāpat mēs gaidām Lietuvas prezidentūru gaidām itin savtīgu nolūku dēļ, jo mēs no viņiem daudz mācīsimies," sacīja Rinkēvičs, norādot, ka Lietuvā šajā laikā darbosies arī speciālisti, kuri būs atbildīgi par Latvijas prezidentūru.

"Mēs turam īkšķus par saviem Lietuvas kolēģiem un ceram, ka turpināsim daudzas lietas, ko savā prezidentūrā uzsāka Lietuva," uzsvēra ārlietu ministrs.

Latvijas prezidentūra ES padomē gaidāma 2015.gada pirmajā pusē.

BNS/Foto: Ieva Lūka/LETA