Sabiedrība
2013. gada 4. jūlijs, 13:49

Divdesmitgadi Biznesa augstskola "Turība" atzīmēs ar krāšņu dzimšanas dienas pasākumu "Turībai 20"

Jauns.lv

Rīt, 5. jūlijā, Biznesa augstskolas "Turība" ar krāšņu dzimšanas dienas pasākumu "Turībai 20" atzīmēs augstskolas divdesmit gadu jubileju.

Kā Kasjauns.lv informēja, Biznesa augstskolas „Turība” Sabiedrisko attiecību vadītāja Dace Kristiāna Ūdre, pasākums norisināsies augstskolas teritorijā, Graudu ielā 68, Rīgā, un uz svinībām ieradīsies darbinieki, mācībspēki, valsts amatpersonas, partneri un draugi, pulcējot gandrīz 1000 viesu.

Svinīgā daļa notiks Biznesa augstskolas "Turība" konferenču zālē plkst.18.00, savukārt saviesīgā daļa plkst.19.00 norisināsies augstskolas brīvdabas teritorijā.

Nozīmīgajā jubilejā augstskolu ieradīsies sveikt Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, izglītības un zinātnes ministrs Vjačelslavs Dombrovskis un ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts. Uzrunas jubilejā veltīs arī Augstākās izglītības padomes, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Darba devēju konfederācijas vadība un citi viesi.

Pasākuma otrajā daļā jubileja tiks pārvērsta par īstiem dārza svētkiem augstskolas brīvdabas teritorijā. Vakara gaitā dzimšanas dienas viesus priecēs rotaļīga marimba un saksofons, kora balsu polifonija, klasiskās mūzikas priekšnesumi gan vokālā, gan instrumentālā izpildījumā, džeza mūzikas ritmi un citi krāšņi pārsteigumi.

"Turības" 20 gadu jubilejai veltītā diena sakrīt ar augstskolas dibināšanas datumu – 1993. gada 5. jūlijā Biznesa augstskola "Turība" tika reģistrēta Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā. Lai atzīmētu šo vēsturisko dienu un pateiktos par 20 gados sasniegto, 5. jūlija vakarā augstskolas teritorijā notiks darbiniekiem, partneriem un draugiem veltīts krāšņs dzimšanas dienas pasākums, kur paredzētas gan oficiālas uzrunas un apsveikumi, gan Latvijā populāru mūziķu priekšnesumi.

"Turība" ir viena no Latvijas pirmajām un lielākajām privātajām augstskolām Latvijā, kas šogad atzīmē savas pastāvēšanas divdesmitgadi. Biznesa augstskolā "Turība" ir mūsdienīgas mācību telpas, moderna bibliotēka, studentu pilsētiņa – viesnīca un sporta zāle. Augstskolai ir četras filiāles - Liepājā, Cēsīs, Talsos un Jēkabpilī. "Turība" ieguvusi starptautisku atpazīstamību - ārvalstu studentu skaits šogad sasniedzis 7% no kopējā studējošo skaita augstskolā. "Turība" ir pirmā augstskola Baltijā un Skandināvijas valstīs, kas saņēmusi ANO Pasaules tūrisma organizācijas akreditāciju un starptautiski atzītu ekspertu novērtējumu - WTO TedQual sertifikātu.

Karlīna Timofejeva

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību