Precēts mācītājs kristiešu nometnē iemīlas citā sievietē
Smiltenes draudzes nu jau bijušais mācītājs Zigmārs Ziemanis pirms garīdzniecības dienēja zemessardzē, apguvis militārās zinības ne tikai Ādažu poligonā, bet arī ASV, Dānijā un Austrijā. Tagad viņam atkal jāmeklē jauna nodarbe…
Sabiedrība
2013. gada 19. jūlijs, 10:18

Precēts mācītājs kristiešu nometnē iemīlas citā sievietē

Jauns.lv

Pagājušajā svētdienā, ierodoties uz dievkalpojumu baznīcā, nepatīkami pārsteigti bija vietējie luterāņi. Draudzes mācītāja Zigmāra Ziemaņa vietā kancelē kāpa Latvijas luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags. Izrādās, ka vietējais mācītājs draudzi pēkšņi pametis „ģimenes apstākļu” dēļ.

Smiltenieši par tādu garīdznieku nomaiņu nebija informēti un vairs nezina, kāds liktenis piemeklēs draudzē jau pieteiktās kristības, iesvētības un laulības. Jāteic, ka Ziemanis bija pilsētā cienīts un populārs garīdznieks. Vairāki Smiltenes iedzīvotāji Kasjauns.lv atzina, ka mācītājs ir ne tikai jauns, bet arī zinošs un tautā mīlēts cilvēks. Mācītāja amata sudraba krustu viņš bija saņēmis samērā nesen – tikai 2011. gada oktobrī un tādēļ viņa pēkšņā pazušana no kanceles satraukusi pilsētniekus.

Smiltenieši baumo, ka Ziemanis no mācītāja amata atstādināts tādēļ, ka krāpis savu sievu. Garīdznieks kādā kristīgā nometnē esot sastapis savu jauno simpātiju, kuras dēļ arī pametis sievu. Mācītājs sarunā ar Kasjauns.lv gan atteicās sīkāk komentēt savas aiziešanas no Smiltenes un arī no otras viņa pārziņā esošās – Palsmanes draudzes mācītāja amata. Viņš vien noteica, ka uzrakstījis atlūgumu „ģimenes apstākļu dēļ, kuri izskanējuši publiski”.

Kāds liktenis turpmāk sagaidīs Smiltenes draudzi un kurš būs tās mācītājs, Ziemanis nespēja pateikt – tas atkarīgs no bīskapu kolēģijas lēmuma, kura sanāksmes datums vēl neesot zināms. Pagaidām Smiltenes mācītāju aizstāt bija devies pats Latvijas luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags.

Kasjauns.lv/Foto: Sandra Pētersone/ziemellatvija.lv