Rīgas mikroautobusu kustības saraksti melo. VIDEO
Rīdziniekiem vēl kāds laiciņš būs jāpagaida, lai varētu uzticēties mikroautobusu satiksmes sarakstiem. Legālo un nelegālo pārvadātāju cīņā zaudētājs izrādījies naivais pasažieris, kurš uzskata, ka „busiņiem” jāievēro braukšanas saraksti.
Sabiedrība
2013. gada 7. augusts, 18:08

Rīgas mikroautobusu kustības saraksti melo. VIDEO

Jauns.lv

Jau vairāk nekā divus mēnešus lielu daļu pilsētas pasažieru mikroautobusu satiksmi nodrošina „Rīgas mikroautobusu satiksme”. Kaut arī „mikriņi” kļuvuši ērtāki un tajos var norēķināties ar e-talonu, pasažieri ir neapmierināti. Mikroautobusi neievēro sarakstus un cilvēki vairs nevar rēķināties ar savu laiku.

Daudziem pēdējā laikā nākas vilties - sarakstā norādītajā laikā mikroautobuss nereti tā arī nepiestāj. Problēmas radušās, kopš maršrutu autobusu pakalpojumus galvaspilsētā pakāpeniski pārņem viena kompānija – „Rīgas mikroautobusu satiksme”. Saskaņā ar līgumu, pašvaldībai būtu jānodrošina jaunajiem pārvadātājiem monopolstāvoklis, taču strauji uzplaucis neregulāro pārvadātāju bizness, kas atņem lielu daļu klientu.

No biznesa atstumtās mikroautobusu firmas izmanto viltīgu shēmu – to busiņi brauc pa jau ierastajiem maršrutiem un sakās, ka ved tikai konkrētu uzņēmumu darbiniekus, savus reisus dēvējot par „neregulārajiem pārvadājumiem”. Kaut gan viss ir gluži pretēji – tajos var braukt visi gribētāji. „Rīgas mikroautobusu satiksmei” galvaspilsētas „mikriņu” tīkls būtu jāpārņem no 1. septembra, bet patiesībā tas varēs notikt tikai tad, kad tiks izskausts nelegālais bizness. Kā to izdarīt, pagaidām gan atbildīgajām amatpersonām nav skaidrs.

Tikmēr „Rīgas mikroautobusu satiksmes” vadītājs Vitālijs Komars LTV raidījumam „Panorāma” saka, ka uzņēmumam izdevīgāk ir samaksāt soda naudu par nenotikušu reisu nekā laist busiņu tukšā uzreiz pēc pārpildīta nelegālā pārvadātāja mikroautobusa. Tādēļ tuvākajā laikā diez vai pasažieri varēs uzticēties mikroautobusu maršrutu sarakstiem. Sīkāk par problēmu skatieties „Panorāmas” videosižetā.

Uz Rīgas mikroautobusu sarakstiem nevar paļauties (LTV „Panorāma”)

Kasjauns.lv/Foto: Edijs Pālens/LETA, Andrejs Baburovs/LETA

Tēmas