Ieskatāmies maciņos: cik kurš ministrs saņēmis par darbu jūlijā
No ministriem vislielākā alga jūnijā izmaksāta ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam - viņš saņēmis 1510 latus.
Politika
2013. gada 17. augusts, 22:33

Ieskatāmies maciņos: cik kurš ministrs saņēmis par darbu jūlijā

Jauns.lv

Vairākiem ministriem jūlijā izmaksāts lielāks atalgojums, nekā ierasts, un to ietekmējuši ikgadējie atvaļinājumi, liecina Valsts kancelejas publiskotā informācija.

No ministriem vislielākā alga jūnijā izmaksāta ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam (RP) - viņš saņēmis 1510 latus -, taču tik liels atalgojums viņam ir saistībā ar ikgadējo atvaļinājumu. Lielāku algu atvaļinājuma dēļ saņēmuši vēl vairāki ministri. Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V) saņēmis 1419 latus, ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts - 1417 latus, bet kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK) - 1376 latus. Atvaļinājumā jūlijā bija arī premjerministrs Valdis Dombrovskis, un viņa atalgojums par iepriekšējo mēnesi bija 1499 lati.

No ministriem, kuri jūlijā saņēmuši ierasto atalgojumu, vislielākais tas bijis satiksmes ministram Anrijam Matīsam - viņam izmaksāti 1285 lati, bet iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) algā saņēmis 1268 latus. Trešā lielākā alga bija labklājības ministrei Ilzei Viņķelei (V), kurai izmaksāti 1250 lati. Bet finanšu ministrs Andris Vilks (V) par darbu jūlijā saņēma 1231 latu, savukārt veselības ministre Ingrīda Circene (V) - 1211 latus.

Četriem ministriem darba samaksa par jūliju bija zem 1200 latiem. Izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP) saņēmis 1169 latus, tieslietu ministrs Jānis Bordāns (VL-TB/LNNK) - 1167 latus, bet vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) - 1029 latus. Savukārt vismazākais atalgojums jūlijā izmaksāts zemkopības ministrei Laimdotai Straujumai - viņa saņēmusi 776 latus.

Kopumā Valsts kancelejā augustā vairākiem darbiniekiem izmaksāts krietni vien lielāks atalgojums saistībā ar ikgadējo atvaļinājumu. Vislielākā alga bijusi Valsts pārvaldes attīstības departamenta vadītājai Evai Upītei - viņa saņēmusi 3079 latus, bet Juridiskā departamenta vadītājai Inesei Gailītei izmaksāti 2082 lati. Savukārt 1960 latu alga izmaksāta Finanšu nodaļas vadītājai Ilzei Sedliņai.

LETA, Foto: Ieva Lūka/LETA