Kultūra
2013. gada 24. augusts, 14:39

Mūziķis Goran Gora prezentē savas pirmās dziesmas latviešu valodā

Jauns.lv

Šodien "Draudzīgā festivāla" laikā Mežaparka Zaļajā teātrī plašākai sabiedrībai būs iespēja dzirdēt mūziķa Goran Goras jaunās dziesmas latviešu valodā, kas tapušas sadarbībā ar dzejnieku Knutu Skujenieku, informē festivāla brīvprātīgā vadītāja Liene Mīlgrāve.

Iecerēts, ka dziesmas tiks iekļautas mākslinieka nākamajā albumā. Šogad festivāls norisināsies pirmo reizi, un tajā, ziedojot savu laiku un talantu, uzstāsies vairāki Latvijā pazīstami mūziķi, un viens no viņiem būs arī Goran Gora, kurš līdz šim veidojis savu daiļradi angļu valodā.

"Patlaban atrodos pusceļā līdz sava pirmā studijas albuma latviešu valodā ierakstam. Koncertā ceru uz klausītāju atbalstu, jo man pašam šis albums ir ļoti svarīgs. Gan tāpēc, ka tas ir mans pirmais albums latviski, gan tāpēc, ka visu dziesmu vārdu autors ir izcilais dzejnieks Knuts Skujenieks. Tas nozīmē papildu atbildību, kā arī liek jaunās dziesmas nospēlēt tā, lai tās klausītājiem iepatiktos ar pirmo reizi," saka mūziķis.

"Draudzīgs festivāls" ir jauns projekts, kas kopš pavasara aicināja ikvienu paveikt labu darbu kādā no talkām, lai dāvanā saņemtu festivāla biļeti.

Jau pulksten 16 tiks atvērtas aizraujošas meistarklases un radošās darbnīcas. Koncerts sāksies pulksten 19, un tajā bez Goran Goras uzstāsies arī Kārlis Būmeisters, Evija Smagare, Kārlis Kazāks, Antra Stafecka, Mārtiņš Ruskis, Marta Ritova, grupa "Dārdi" un citi. Pasākumu vadīs Anna Rozīte un Jānis Verza.

Ideja par "Draudzīgo festivālu" pieder Ievai Lešinskai, to realizēt palīdz Liene Ventniece, Elīna Ozoliņa, un tā tapšanā ir iesaistījušies daudzi brīvprātīgie un uzņēmumi.

LETA