Uzdarbojas seksuālie izvirtuļi; valcēniešus terorizē ar vilkvālīšu pūkām. Nedēļas dīvainību TOP 5
112

Uzdarbojas seksuālie izvirtuļi; valcēniešus terorizē ar vilkvālīšu pūkām. Nedēļas dīvainību TOP 5

Jauns.lv

Satrakojies vīrs Lielvārdē kaimiņus apmētā ar Molotova kokteiļiem. Jelgavā iereibis kungs apsargam sakož roku. Kravas automašīnas paralīzē 11. tramvaja satiksmi un ceļu starp Lietuvas un Krievijas robežu. Kasjauns.lv piedāvā nedēļas dīvainību TOP 5.

Uzdarbojas seksuālie izvirtuļi; valcēniešus terori...

Uzdarbojas seksuālie izvirtuļi: virinātājs Jelgavā, pliknis busiņā un nelaimīgais gejs Liepājā

Šonedēļ īpaši aktīvi hormoni uzdarbojās to cilvēku asinīs, kuriem patīk savu seksuālo tieksmi apmierināt vairumam cilvēku nepieņemamā veidā. Diemžēl tā vietā, lai sasniegtu seksuālo baudu, viņi nokļuva policijas iecirknī:

* Trešdien Rīgas policisti saņēma vairākus zvanus no garāmgājējiem, kuri ziņoja, ka  

Ērgļu ielā kāds vīrietis pašapmierināšanās, sēžot savā mikroautobusā. Iedzīvotāji ziņoja, ka vīrietis ir pilnīgi kails un savas darbības veic ļoti uzkrītoši, par spīti tam, ka viņš atradās automašīnā. Jāteic, ka nelielajā Ērgļu ielā ir bērnudārzs, netālu atrodas Rīgas Skolēnu pils, sporta nams „Daugava”, Universitātes stadions un Humanitārā ģimnāzija. Tā kā kailo vīrieti, iespējams, nācies redzēt desmitiem gan lielāku, gan mazāku bērnu.

Uz notikuma vietu izbrauca policisti, kuri aizturēja 1967. gadā dzimušo kungu. Policistiem viņš teica, ka vēlējies tikai nokārtot dabiskās vajadzības, taču šis apgalvojums neizturēja kritiku un viņam tika sastādīts administratīvais protokols par sīko huligānismu.

* Tai pašā laikā – trešdienas pievakarē – kādu jaunekli Liepājā, Lielā ielā, izbiedēja trīsdesmitgadīgs vīrietis, kurš ar viņu gribēja doties romantiskā pastaigā. 4. septembrī ap pulksten 19.30 pie patruļā esošiem pašvaldības policijas darbiniekiem vērsies kāds jaunietis, kurš apgalvojis, ka pirms neilga brīža pie viņa vērsies kāds vīrietis, kurš esot vēlējies iepazīties, kā arī jautājis par jaunieša seksuālo orientāciju, raksta portāls liepājniekiem.lv.

Aprakstītais vīrietis atradies netālu un ievērojis, ka minētais jaunietis runā ar pašvaldības policijas darbiniekiem, sāka skriet prom. Tā kā bēgošais vīrietis nereaģēja uz brīdinājumiem apstāties, pielietojot spēka paņēmienus, viņš tika aizturēts. Pēc aizturēšanas 1983. gadā dzimušais vīrietis nogādāts Valsts policijā lietas apstākļu tālākai noskaidrošanai.

* Savukārt ceturtdien no rīta Jelgavā, Akadēmijas ielā, aizturēts iereibis „mētelīša virinātājs”, informē Valsts policijas pārstāve Ieva Sietniece. Informācija par vīrieti, kurš atkailinājis savus dzimumorgānus, saņemta pulksten 6.36 no degvielas uzpildes stacijas „Statoil” apkārtnes.

Tas izrādījies kāds 1988.gadā dzimis vīrietis, taču pirms visu lietas apstākļu noskaidrošanas. viņš sākotnēji nogādāts atskurbtuvē.

Šonedēļ pilsētas ielās uzdarbojās pliki vīrieši – Rīgā kāds kungs bija izģērbies savā busiņā Ērgļu ielā un pašapmierinājās, savukārt Jelgavā godīgos autobraucējus tramdīja mētelīša virinātājs degvielas uzpildes stacijas apkārtnē.
Šonedēļ pilsētas ielās uzdarbojās pliki vīrieši – Rīgā kāds kungs bija izģērbies savā busiņā Ērgļu ielā un pašapmierinājās, savukārt Jelgavā godīgos autobraucējus tramdīja mētelīša virinātājs degvielas uzpildes stacijas apkārtnē.

Divus gadus pēc tam, kad rīdziniekus pārsteidza milzīgi vilkvālīšu pūku mākoņi, kurus jokdari bija izkaisījuši no Rīgas Jaunā teātra jumta Lāčplēša ielā, tie pārsteiguši valcēniešus. Tie, kuri pirmdien pēc sešiem vakarā atradās Valkas centrā, bija nesapratnē - kur pēkšņi uz ielas parādījušās neizskaidrojamas izcelsmes pūkas. Tās ķērās pie apavu zolēm, kā arī pielipa apģērbam. Pūkas pa gaisu lidinājās vēl otrdien, vēsta Valkas ziņu portāls ziemellatvia.lv.

Valkas novada domes Pilsētas teritorijas apsaimniekošanas nodaļas darbu vadītāja Vija Iļda ziemellatvija.lv pastāstīja, ka otrdienas rītā arī sētnieki bijuši neizpratnē, jo pūkas nevarēja ne saslaucīt ar slotu, ne arī sagrābt ar grābekli. Izrādās, ka SIA „Limbaži ceļi” strādnieki manījuši, ka pirmdienas vakarā kādai tumšas krāsas automašīnai atvēries logs, pa kuru kaisītas no maisiņa jau sagatavotas vilkvālīšu pūkas. Automašīnas valsts numura zīmi vīri gan nav paspējuši iegaumēt. Izrādās, pirms kāda laika šādas pašas pūkas lidinājušās arī pa Rūjienas ielas mikrorajonu.

Iļda aicina ikvienu, kurš pamana šāda veida izdarības, piefiksēt automašīnas numuru un par šīm nelikumīgajām izklaidēm informēt pašvaldības policiju. Valkas pašvaldības policijas priekšniece Diāna Jūga brīdina pūku kaisītājus – par ceļa braucamās daļas un pilsētas teritorijas apzinātu piegružošanu draud administratīvais sods.

Tomēr diez vai valcēniešiem izdosies atrast un sodīt pūku kaisītājus, ja jau tas neizdevās rīdziniekiem. Pērn Rīgas policija izbeidza kriminālprocesu par vilkvālīšu pūku kaisīšanu no Rīgas Jaunā teātra jumta – policija ne atrada pūku kaisītājus, ne nodarītajā saskatīja noziedzīga nodarījuma pazīmes. Tomēr zināms, ka šādā veidā – palaižot pūkas gaisā un fiksējot cilvēku emocijas, ārzemēs kino jomā izglītību guvuši jaunieši filmējuši materiālu jaunai dokumentālai filmai, ko paredzēja izrādīt starptautiskā festivālā.

Valcēniešus pēdējā laikā satracinājuši nezināmi jokdari, kuri no braucošas automašīnas pilsētas centrā kaisa vilkvālīšu pūkas.
Valcēniešus pēdējā laikā satracinājuši nezināmi jokdari, kuri no braucošas automašīnas pilsētas centrā kaisa vilkvālīšu pūkas.
Video: Pūku mākoņi no Rīgas Jaunā teātra jumta

Sakož apsargam roku

Svētdienas naktī neparastu darba traumu guva kādas iestādes Jelgavā, Driksas ielā, apsargs. 1.septembra naktī Driksas ielā kādas iestādes apsardzes darbiniekiem bija nepieciešama policijas darbinieku palīdzība, jo viņi nespēja savaldīt piedzērušos vīrieti, vēsta portāls jelgavniekiem.lv.

Apsardzes darbinieks, kuram bija redzami miesas bojājumi, pašvaldības policijas darbiniekiem paskaidroja, ka iereibušais nav vēlējies atstāt iestādes telpas un iekodis viņam rokā. Sakarā ar fiziska rakstura pretenzijām uz notikuma vietu tika izsaukti arī Valsts policijas darbinieki, kuriem iereibušais tika nodots.

Lielvārdē satrakojies vīrs dzīvokļus apmētā ar Molotova kokteiļiem

Lielvārdē kādas daudzdzīvokļu mājas Raiņa ielā iemītnieks pagājušās nedēļas sestdienā vispirms aizdedzināja savu ar dažādiem krāmiem piebāzto dzīvokli, bet pēc tam skraidīja pa pagalmu, cenšoties kaimiņu dzīvokļu logos iemest Molotova kokteiļus. Jau pērn viņš centies kaimiņu dzīvokļus aizdedzināt ar benzīna palīdzību.

Lielvārdiešus pārbiedējis kāds daudzdzīvokļu mājas 3. stāva iemītnieks, kurš vispirms aizdedzinājis savu mitekli, bet pēc tam uz kaimiņu dzīvokļu pusi sācis lidināt nenosakāmas izcelsmes sprāgstvielas, vēsta portāls ogrenet.lv. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Rīgas reģiona pārvaldes Ogres daļā paskaidroja, ka izsaukumu uz minēto adresi ugunsdzēsēji saņēma 31. augustā īsi pirms deviņiem vakarā.

Aculiecinieki stāsta, ka ap deviņiem vakarā notikumi Raiņa ielas nama pagalmā bija sasnieguši apogeju. Pievakarē vietējie iedzīvotāji pēkšņi sadzirdējusi baisus kliedzienus. Drīz vien visi sapratuši, ka vienā no dzīvokļiem ir izcēlies ugunsgrēks. Taču tie, kā vēlāk izrādījās, bija tikai ziediņi, raksta portāls ogrenet.lv.

Kāda lielvārdiete, kura tobrīd devās uz konkrēto Raiņa ielas daudzdzīvokļu namu, ieraudzīja pavisam negaidītu skatu – vīrietis skraidījis pa pagalmu, bļaustījies un mētājis apkārt te Molotova kokteiļus, te iespaidīga izmēra petardes. Viņš esot centies uguns nedrošos priekšmetus uzmest uz balkoniem vai arī izsist ar tiem kaimiņiem logus.

Brīdī, kad jau dedzis dzīvoklis un sākusies negaidītā bombardēšana, kaimiņi centās nomierināt satrakojušos lielvārdieti, taču visiem bijis bail, domājot, ka nu tūlīt uzies gaisā.

VUGD informē, ka dzīvoklī ugunsgrēks izcēlās vien piecu kvadrātmetru platībā, kaut arī lielākai nelaimei esot bijis visai nopietns iemesls, proti, vainīgā miteklis bija bāztin piebāzts ar visdažādākajiem atkritumiem. Viens no satrakotā lielvārdieša dusmu iemesliem varētu būt „fakts”, ka nelaimīgo 3. stāvā dzīvojošo dedzinātāju apstarojot (laikam ar radiāciju) zem viņa, 2. stāvā dzīvojoša sieviete.

Nezināma ļaunuma vadītais kungs jau pagājušajā gadā citiem atklājis savas piromāna dotības un centies sarkano gaili „uzsūtīt” saviem kaimiņiem ar benzīna palīdzību. Toreiz no, iespējams, nenovēršamas katastrofas izglāba vien paša dedzinātāja muļķība. Laistot degvielu, vīrietis to saostījies tik spēcīgi, ka apkritis bezsamaņā turpat nozieguma vietā. Vispirms Raiņa ielas dedzinātājs tika nogādāts Ogres rajona slimnīcā, bet pēc tam jau aizvests uz Jelgavas psihoneiroloģisko slimnīcu. Vēl pēc divām nedēļām ar diagnozi „garīgi vesels” lielvārdietis palaists mājās.

„Pirms kāda laika pie viņa bija atnācis policists un sieviete. Laikam runāja par viņa dzīvokļa parādiem Kad pajautāju, kāpēc viņš dedzina, viņš atbildēja, ka viņam ņem nost dzīvokli,” stāsta viena no agresīvā vīrieša kaimiņienēm Marija. Tagad, kā norāda Marija, vietējā Lielvārdes terorista mājās neesot. Pašlaik vīrs ievietots kādā ārstniecības iestādē. Tas, acīmredzot, netieši norāda, uz to, ka agresīvā vīrieša uzvedības problēmai ir medicīnisks raksturs.

Iesprūst un iestieg kravas auto

Ka Latvijas ceļi nav piemēroti kravas automašīnām, pagājušajā nedēļā pierādīja vairāki šoferīši, kuri iesprūda gan Rīgā, gan ārpus tās uz labu laiku paralizējot nozīmīgas satiksmes artērijas:

* Ceturtdienas rītā Rīgā, Matīsa ielā, braucot kādā pagalmā, bija iesprūdusi kravas automašīna, kas daļēji palika uz tramvaja sliedēm un par pusstundu aizkavēja 11. maršruta tramvaju kustību abos virzienos. Kā informēja pašvaldības uzņēmuma „Rīgas satiksme” preses sekretārs Viktors Zaķis, kravas automašīna pagalma iebrauktuvē iesprūda ap pulksten 9.35. Pa Matīsa ielu kursējošajiem tramvajiem nācās gaidīt, kad kravas automašīna atbrīvos sliedes, uz kurām tā daļēji bija uzbraukusi.

* Savukārt otrdien no rīta nepaveicās tiem, kuri cauri Latvijai brauca no Krievijas uz Lietuvu. Pie Maltas, Latgalē, uz ceļa otrdien no rīta bija iestigusi kravas automašīna, kādēļ negadījuma vietā tika pilnībā bloķēta satiksme.

Uz autoceļa A13 Krievijas robeža (Grebņeva) – Rēzekne – Daugavpils – Lietuvas robeža (Medumi) apmēram 200 metru pirms Maltas, kur notiek būvdarbi, lietus laikā izmirkušā ceļa seguma dēļ bija iestigusi kravas automašīna. Uz laiku satiksme tika pilnībā bloķēta, kamēr glābēji auto vilka ārā no dubļiem.

Elmārs Barkāns/Foto: Evija Trifanova/LETA, AFP/LETA