Kultūra
2013. gada 10. septembris, 11:14

Andreja Upīša muzejā skatāma kostīmu mākslinieces Baibas Puzinas tērpu izstāde

Jauns.lv

Andreja Upīša memoriālajā muzejā no šodienas būs skatāma izstāde "Krāsaini tērpi, puķes un ... teātris", kas būs kostīmu mākslinieces Baibas Puzinas tērpu izstāde no Andreja Upīša un citu autoru lugu iestudējumiem.

Izstāde tiks atklāta šodien plkst.16, un tajā aicināti piedalīties Mihails Kublinskis, Edmunds Freibergs, Ojārs Rubenis, Dzintra Klētniece, Dina Līcīte, Baiba Jevdokimova un kolēģi no Dailes teātra, informēja Memoriālo muzeju apvienības sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Zobena.

Izstādē redzami tērpi un tērpu skices no vairākiem lugu iestudējumiem Dailes teātrī un Nacionālajā teātrī. Tāpat būs apskatāmas mākslinieces veidotās tērpu skices, kas tapušas Upīša komēdijas "Apburtais loks" televīzijas uzvedumam Dinas Līcītes režijā.

Kostīmu mākslinieces Puzinas tērpi izcēlās ar īpašu krāšņumu un ekstravaganci. Māksliniecei piemita smalka izrādes stila un tēla izjūta, kā arī radoša pieeja dažādu materiālu izmantošanā un to neparastos savienojumos. Tērpu zīmējumus raksturo bagātīga izdoma un gaumīga formas izsmalcinātība.

Puzina (1944-1999) ilgus gadus strādājusi par kostīmu mākslinieci Dailes teātrī, kur veidojusi tērpus 71 iestudējumam. Tāpat māksliniece sadarbojusies arī ar citiem Latvijas teātriem, tostarp Latvijas Nacionālo teātri un Latvijas Nacionālo operu.

Izstāde būs skatāma līdz 10.decembrim.

LETA