"Skaņu mežā 2013" uzstāsies Normunds Šnē un Marta Spārniņa
Kamerorķestra "Sinfonietta Riga" mūziķis Normunds Šnē.
Kultūra
2013. gada 1. oktobris, 16:59

"Skaņu mežā 2013" uzstāsies Normunds Šnē un Marta Spārniņa

Jauns.lv

Nākamās nedēļas nogalē, 12.oktobrī, Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā notiks festivāla "Skaņu Mežs 2013" koncertvakars, kurā ar akadēmiskās un laikmetīgās mūzikas programmu, izpildot Pjēra Bulēza skaņdarbus, uzstāsies kamerorķestra "Sinfonietta Riga" mūziķi Normunds Šnē un Marta Spārniņa, informēja pasākuma organizatori.

Koncertvakarā būs dzirdama arī izcilā poļu komponista Kšištofa Penderecka, norvēģu "sirēnas" Majas Ratkes, kā arī jaunās pašmāju komponistes Lindas Leimanes kamermūzika. Slovēņu–lietuviešu–latviešu ansamblis "Mi-65" izpildīs Milana Adamčaka grafisko notāciju darbus.

Par "Skaņu Meža" festivāla trešā koncertvakara centrālajiem tēliem kļūs kamermūzikas skaņas.

Par izpildītājmāksliniekiem aicināti varāki talantīgi "Sinfonietta Rīga" mākslinieki: Normunds Šnē un Marta Spārniņa, kas izpildīs Bulēza skaņdarbu, kā arī "Spīķeru kvartets", kura sastāvā spēlē trīs "Sinfonietta Rīga" mūziķi un Liepājas Simfoniskā orķestra čellu grupas koncertmeistars Ēriks Kiršfelds. Spīķeru kvartets izpildīs Ratkes stīgu kvartetu "Tale of Lead and Light", savukārt Kiršfelds izpildīs poļu komponista Penderecka darbu "Divertimento", Ratkjes "To F", kā arī jaunās latviešu komponistes Leimanes darbu čellam un elektronikai "Tuvplāns".

Koncertu atklās īpatnējs projekts: slovāku–latviešu–lietuviešu ansamblis "Mi-65", kas radīts, lai izpildītu mākslas kustības "fluxus" pioniera un Džona Keidža līdzgaitnieka Mialana Adamčiaka grafisko notāciju kompozīcijas.

"Skaņu mežs" ir dalībnieks Eiropas eksperimentālās mūzikas festivālu asociācijā "European Cities of Advanced Sound".

BNS / Foto: Ieva Čīka/ LETA