Kultūra
2013. gada 11. oktobris, 23:11

Diriģents Andris Poga ticies ar LNSO mūziķiem un pārrunājis iespējamo sadarbību

Jauns.lv

Diriģents Andris Poga piektdien tikās ar Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) mūziķiem un pārrunāja iespējamo sadarbību, pastāstīja orķestra sabiedrisko attiecību speciāliste Sondra Lāce.

Poga prezentēja orķestrim savus plānus un idejas, savukārt orķestra dalībnieki uzdeva diriģentam sev interesējošos jautājumus.

"Kopumā saruna notika pozitīvā gaisotnē, jo mūziķi jau ir pazīstami ar diriģentu. Tālākais darbības plāns ir orķestra balsojums, kas parādīs to, vai mūziķi vēlas Andri Pogu kā LNSO māksliniecisko vadītāju," sacīja Lāce.

Orķestra mūziķu balsojums par Pogu kā LNSO māksliniecisko vadītāju plānots nākamās nedēļas sākumā. Mūziķu balsojumu pēc tam apstiprinās LNSO valde, un šis lēmums ir galīgs.

Jau vēstīts, ka septembra sākumā Latvijas Nacionālās operas (LNO) toreizējais vadītājs Andrejs Žagars paziņoja, ka viņš Pogu uzaicinājis kļūt par LNO galveno diriģentu no nākamās sezonas un Poga jau ir devis piekrišanu. Rakstveida līgums gan vēl neesot noslēgts.

Aģentūrai BNS Poga iepriekš pastāstīja, ka "piedāvājumu sarunu līmenī no Andreja Žagara saņēmu jau diezgan sen, vairāk nekā pirms gada, LNSO pārrunas ir krietni nesenākā pagātnē. Fakts, ka sarunas notiek ar vairākiem kolektīviem vienlaikus jau nav nekas neparasts arī starptautiskā apritē, to konkretizē tikai parakstīts līgums".

LNSO bez galvenā diriģenta ir kopš pērnā gada decembra beigām, kad orķestri pameta tā līdzšinējais mākslinieciskais vadītājs Karels Marks Šišons.

BNS