Sabiedrība
2013. gada 12. oktobris, 11:07

Notiks diskusija par nereģistrētām attiecībām: tā ir vai nav ģimene

Jauns.lv

"Kino Bize" 15.oktobrī notiks diskusija "Nereģistrētas attiecības – vai tā ir ģimene?", pavēstīja "Kino Bizes" pārstāve Laura Lizuma Latvijas Satversmē ģimene nav definēta.

Izvēle nereģistrēt partnerattiecības ir sabiedrības locekļu pašu ziņā, tomēr aktuāls ir jautājums – vai ģimene aprobežojas tikai ar attiecībām, kas slēgtas laulībā baznīcā vai reģistrētas dzimtsarakstu nodaļā, cik ļoti šādi lēmumi ietekmē cilvēku privāto dzīvi un cik ļoti valsts nozīmes jautājumus, diskusiju ieskicēja Lizuma.

Tautas skaitīšanas dati liecina, ka arvien samazinās to pāru skaits, kas izvēlas reģistrēt laulību, savukārt palielinās šķirto laulību skaits. Lizuma uzsvēra, ka aktuāls ir jautājums, vai valsts politikai ir jāorientējas uz ierasto reģistrētās kopdzīves modeli kā normatīvu, mēģinot to veicināt, vai jāreaģē uz realitāti un atbilstoši tai jākoriģē savi uzskati par to, kas ir ģimene.

Sarunā piedalīsies juriste Kristīne Dupate, sociālantropologs Klāvs Sedlenieks, resursu centra sievietēm "Marta" vadītāja Iluta Lāce, Marta Garsele un kustības "Par ģimeni" iniciatore Ieva Brante. Diskusiju vadīs Linda Curika.

Pēc diskusijas būs iespēja noskatīties ar Kannu Zelta palmas zaru godalgoto filmu "Zils ir vissiltākā krāsa. Adele: 1. un 2.daļa", kas izaicinošā un atklātā veidā stāsta par divu jaunu sieviešu mīlestību un nemainīgām ģimenes vērtībām mazliet citāda modeļa ietvaros.

Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Diskusiju projektu kinoteātrī "Kino Bize" līdzfinansē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

BNS