Kultūra
2013. gada 27. oktobris, 18:41

Novembra vidū Marka Rotko mākslas centrā tiks atklātas piecas jauna izstādes

Jauns.lv

Novembra vidū Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā tiks atklātas piecas jauna izstādes, tostarp Salvadora Dalī, aģentūrai BNS pastāstīja centra mārketinga speciāliste Inga Goldberga.

16.novembrī Rotko mākslas centrā atklās tekstila un šķiedru mākslas miniatūru izstādi "Dziesma Daugavai", Krievijā dzimušā un Latvijā dzīvojošā gleznotāja Eduarda Pustovoitova (1964) izstādi "Sapņi. Turpinājums", gleznotāja un tēlnieka daugavpilieša Pjotra Hudobčonoka (1947) izstādi "Daugavpils 20.gs. sākumā", gleznotāja Jura Utāna (1959) izstādi "Flai-Ļetalka-Flay" un oriģināldarbu izstādi no privātkolekcijām – Salvadors Dalī "Sirreālā materializācija" – litogrāfijas, keramika, medaļas, skulptūras.

No 1. līdz 15.novembrim mākslas centra divos sektoros notiks ekspozīcijas maiņa.

Goldberga sacīja, ka virkne pasākumu mākslas centrā plānoti gada nogalē, kad aicinās bērnus uz dažādām nodarbībām un organizēs pasākumus ģimenēm.

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs, kas atrodas Daugavpils cietokšņa teritorijā, apmeklētājiem piedāvā izstādes un ekspozīcijas vairāk nekā 2000 kvadrātmetru platībā.

Marks Rotko (īstajā vārdā Markus Rotkovičs, dzimis Dvinskā, tagadējā Daugavpilī, 1903.gada 25.septembrī, miris 1970.gada 25.februārī Ņujorkā, ASV) bija viens no 20.gadsimta nozīmīgākajiem pasaules slavu ieguvušajiem māksliniekiem, viņš bija centrālā figūra pēckara glezniecības attīstībā ASV. Rotko darbi atrodas ievērojamāko Eiropas un Amerikas muzeju pastāvīgajās izstādēs, bet mākslas darbu izsolēs viņa darbi tiek pārdoti par rekordlielām summām.

BNS