Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Valmieras teātris aicina balsot par Gada aktrisi, aktieri un izrādi
Pagājušajā gadu balvu nominācijā "Gada aktieris" saņēma Tālivaldis Lasmanis par titullomu izrādē "Šveiks".
Kultūra

Valmieras teātris aicina balsot par Gada aktrisi, aktieri un izrādi

Jauns.lv

Jau otro gadu Valmieras teātris aicina savus skatītājus piedalīties balsojumā "Skatītāju balss" un noteikt aizvadītās sezonas Gada aktrisi, aktieri un izrādi, informēja Valmieras teātra sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Ceriņa.

Valmieras teātris aicina balsot par Gada aktrisi, ...

Pēc viņas teikta, pērn iedibinātā tradīcija guvusi plašu skatītāju atsaucību, tādēļ teātris nolēmis to atkārtot arī šogad.

Par aizvadītās teātra sezonas labāko aktrisi, aktieri un izrādi skatītāji līdz 15.decembrim aicināti balsot internetā - teātra mājaslapā "www.vdt.lv", kā arī aizpildīt balsošanas anketas teātrī, pastāstīja Ceriņa.

Aizvadītās sezonas Gada aktrises titulam nominētas Elīna Vāne, Inga Siliņa un Māra Mennika, bet Gada aktiera titulam nominēti Imants Strads, Mārtiņš Meiers, Kārlis Neimanis un Januss Johansons. Savukārt par Gada izrādi var kļūt " Zojkina kvartira", "Mežainis", "Mātes un meitas", "Klaidoņa lūgšana", "Vējš vītolos", "Raudupiete", "Virve", "Makbets" un "Aprēķina laulības".

Kā aģentūrai LETA atzina Valmieras drāmas teātra direktore Evita Sniedze, balsojums "Skatītāju balss" ir "ir iespēja noskaidrot, ko domā tie, kas teātrim ir būtiskākie - skatītāji. Tā ir iespēja paplašināt atbalstītāju loku mūsu lieliskajiem aktieriem, kuri skatītāju uzmanību vērtē visaugstāk."

Savukārt teātra aizvadītās sezonas balvu pasniegšanas atbalstītāju - piena pārstrādes uzņēmuma "Food Union" ģenerāldirektors atzina: "Valmieras teātris var lepoties ar kompetentu, kritisku un daudzveidīgu lojālo skatītāju loku, kuriem ir savi mīļākie aktieri un iecienītākās izrādes. Ieviešot "Skatītāju balss" tradīciju, mēs vēlējāmies, lai šīs atsauksmes tiek sadzirdētas, lai tās sasniedz aktierus, māksliniekus, radošo teātra sastāvu."

Kā pastāstīja Ceriņa, balsis tiks apkopotas un skatītāju izvēlētā Gada aktrise, aktieris un izrāde tiks paziņoti 28.decembrī Valmieras teātra jubilejas vakarā "Par upēm, saknēm un debesīm", kad apbalvojumu ieguvējiem tiks apsniegtas īpašas apzeltītas porcelāna piena kanniņas no "Food Union".

LETA/ Foto: Matīss Markovskis (publicitātes foto)