"Splendid Palace" tiešraidē varēs redzēt Alvja Hermaņa operas "Madama Butterfly" pirmizrādi Itālijā
Režisors Alvis Hermanis.
Kultūra
2016. gada 15. novembris, 22:30

"Splendid Palace" tiešraidē varēs redzēt Alvja Hermaņa operas "Madama Butterfly" pirmizrādi Itālijā

Jauns.lv

7.decembrī kinoteātrī "Splendid Palace" tiešraidē varēs redzēt Alvja Hermaņa veidotās operas "Madama Butterfly" pirmizrādi Itālijas opernamā "La Scala", informēja kinoteātrī.

Hermanim uzticēts ar operu "Madama Butterfly" atklāt "La Scala" jauno sezonu. Hermanim līdzās būs uzticamie Latvijas kolēģi - kostīmu māksliniece Kristīne Jurjāne, horeogrāfe Alla Sigalova, video māksliniece Ineta Sipunova un radošais kolektīvs.

"Opera uz lielā ekrāna, iespējams, ir labākais, ko mums radījušas jaunās tehnoloģijas. Tas garantē klātbūtnes efektu un iespēju šo mākslas darbu redzēt ne tikai kopplānā, kā no piektā balkona, bet arī tuvplānā, kā no pirmās rindas zālē, un tas ir kino pienesums operas baudītājiem. Pati sajūta, ka operas pirmizrādi skaties kopā ar publiku Eiropas vienā no spožākajiem opernamiem "La Scala", ir kaut kas satraucošs. Mēs varam tikai iztēloties to pirmizrādes drudzi, kādu pārdzīvo "Madama Butterfly" jauniestudējuma režisors Alvis Hermanis un viņa radošā grupa, un justies lepni, ka tas ar mums visiem notiek," norādīja "Splendid Palace" kuratore Daira Āboliņa.

LETA / Publicitātes foto