Sabiedrība
2013. gada 10. novembris, 17:45

IT olimpiādē uzvar Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas un LU jaunie programmētāji

Jauns.lv

Vakar piecas labākās skolēnu un studentu komandas sacentās septītās informācijas tehnoloģiju (IT) olimpiādes finālā, kurā skolēnu kategorijā uzvarēja Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas komanda "Bezsakars", savukārt studentu kategorijā - Latvijas Universitātes (LU) komanda "Pentakill".

Komandā "Bezsakars" darbojās Mikus Upmalis, Māris Baumanis un Mārtiņš Zariņš, bet komandā "Pentakill" - Roberts Darģis, Jānis Gruzis un Aleksandrs Rilins, aģentūru LETA informēja "Lattelecom" sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Zanda Šadre.

Otro vietu skolēnu kategorijā ieguva apvienotā Rīgas Klasiskās ģimnāzijas un Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas komanda "Keep calm and carry on", savukārt trešo vietu un specbalvu par vislabāk izpildīto pirmās kārtas uzdevumu ieguva Daugavpils 9.vidusskolas komanda "Zirgagalva".

Studentu kategorijā otrajā vietā ierindojās Rīgas Tehniskās universitātes komanda "Kvit".

"Lattelecom Technology" Programmatūras risinājuma realizācijas dienesta direktors Aleksejs Beloglazovs paziņojumā medijiem skaidro, ka šogad pirmo reizi IT olimpiādes dalībniekiem bija jāveido programmas apstākļos, kas pietuvināti reālai situācijai industrijā. "Liels prieks, ka visiem izdevās panākt rezultātu un piegādāt programmas, demonstrējot izcilas spējas. IT Olimpiādes finālā jaunie profesionāļi parādīja savas spējas strādāt ar mūsdienu tehnoloģiskajiem risinājumiem saspringtos apstākļos," uzsver Beloglazovs.

Finālā dalībnieki izstrādāja programmas darbam ar "Microsoft Kinect" tehnoloģiju - tajā iebūvēti infrasarkano staru sensori, kas uztver cilvēka ķermeņa un roku kustības, kā arī mikrofoni un videokameras. Septiņu stundu laikā jaunajiem programmētājiem bija jāpielāgo pusfinālā izstrādātais risinājums - preču elektroniskais katalogs, lai to varētu vadīt ar "Kinect" tehnoloģiju.

IT olimpiādes dalībnieku darbus vērtēja "Lattelecom Technology" un "Microsoft Latvia" eksperti. IT olimpiāde notika septīto gadu.


LETA