"Dinamo Rīga" aicina hokeja fanus pieteikties Grāmatu draugu ķēdei. VIDEO
Hokeja kluba „Dinamo Rīga” tehniskais direktors Armands Simsons aicina hokeja fanus iesaistīties akcijā "Gaismas ceļš".
Kultūra
2013. gada 19. novembris, 12:43

"Dinamo Rīga" aicina hokeja fanus pieteikties Grāmatu draugu ķēdei. VIDEO

Jauns.lv

Hokeja klubs „Dinamo Rīga” un tā tehniskais direktors Armands Simsons arī iesaistījušies Grāmatu draugu ķēdē jeb akcijā „Gaismas ceļš” un aicina tos, kuri vēl nav pieteikušies, to darīt un pielikt savu palīdzīgo roku kopējā grāmatu padošanas ķēdē no līdzšinējās Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas uz jauno Gaismas pili, portālu Kasjauns.lv informē "Rīga 2014".

„Aicinām arī jūs, cienījamie Rīgas „Dinamo” līdzjutēji, piedalīties Grāmatu draugu ķēdē,” mudina Armands Simsons, norādot, ka akcijai varēs reģistrēties 19. novembrī „Dinamo Rīga” mājas spēļu laikā „Arēnā Rīga”. „Būsim kopā un palīdzēsim grāmatām nonākt jaunajā bibliotēkā.”

Atgādinām, ka Grāmatu draugu ķēde būs viens no Eiropas kultūras galvaspilsētas gada atklāšanas lielajiem pasākumiem, apliecinot tās nepārejošās un fundamentālās vērtības, kas daudzu paaudžu garumā ir veidojušas Latvijas tautas kultūras gēnu un ko glabā grāmatas.

Grāmatu draugu ķēde ir tautas līdzdalības akcija, kas norisināsies 2014. gada 18. janvārī, pārvietojot grāmatas no rokas rokā no vecās Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas uz jauno. Tādējādi ikviens varēs justies līdzdalīgs grāmatu pārceļošanā uz jaunajām telpām.

Ikviens interesents reģistrēties Grāmatu draugu ķēdei var arī portālā www.riga2014.org vai ar bibliotekāra palīdzību tuvākajā bibliotēkā.

Ceļš no vecās Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas Kr. Barona ielā 14 līdz Gaismas pilij ir 2014 metru garš un reģistrēšanās sistēmā sadalīts astoņās zonās: Vērmanes dārzs, Merķeļa iela – Raiņa bulvāris, Raiņa bulvāris – Aspazijas bulvāris, Audēju iela, Grēcinieku iela, 11. novembra krastmala, Akmens tilts un Mūkusalas iela. Reģistrējoties var izvēlēties sev izdevīgāko vietu un laiku.

Publicēts sadarbībā ar Rīga 2014/ Foto: ekrānuzņēmums no video