"Uzlecošā zvaigzne mākslā" fināla dalībnieki pārsteidz ar saviem darbiem. VIDEO
Kultūra

"Uzlecošā zvaigzne mākslā" fināla dalībnieki pārsteidz ar saviem darbiem. VIDEO

Kasjauns.lv

Pavisam drīz tiks noskaidrots, kurš būs “Uzlecošā zvaigzne mākslā” pirmās sezonas uzvarētājs un 3000 eiro ieguvējs. Jau 19. novembrī kanālā RīgaTV 24 noslēgsies realitātes šovs “Uzlecošā zvaigzne mākslā”.

"Uzlecošā zvaigzne mākslā" fināla dalībnieki pārst...

Šova finālā vietu izcīnīja trīs spēcīgākie dalībnieki: Alise Bēržvade, Dāvis Ozols un Kārlis Bogustovs. Fināla uzdevums dalībniekiem būs - "Integrācija Latvijā", izmantojot sakāmvārdu: “Mūžu dzīvo, mūžu mācies”. Dalībniekiem šī uzdevuma izpildei tika doti 4 mēneši, kura laikā bija jārealizē savas idejas materiālā veidā.

Finālisti noslēguma darbam veltījuši lielu piepūli un ieguldījuši smagu darbu. Latvijas Mākslas akadēmijas students Kārlis atzīst, ka darbu izveidei veltījis daudz laika. Kad mākslinieks atrada līdzekļus un vietu darba izveidei, tad varējis sākt izstrādāt darbu un jau tad bijis skaidrs, ka darbs tiks pabeigts tikai uz skatuves. Darba gaitā Kārlis iepazinies ar jaunām tehnikām un šāda darba izveidošana arī viņam ir jauns izaicinājums.

Savukārt Alise radīja 6 gleznu sēriju. Tas, ka darba tapšanas procesā viņa nebija Latvijā, un darbi jātransportē pāri visai Eiropai, nedaudz "sasēja viņas rokas". Ierasti gleznojot māksliniece izvēlās lielformāta izmērus, taču šoreiz galvenais kritērijs bija lidmašīnas rokas bagāžas izmērs.

"Uzlecošā zvaigzne mākslā" fināla dalībnieki: Dāvis Ozols, Alise Bēržvade un Kārlis Bogustovs.
"Uzlecošā zvaigzne mākslā" fināla dalībnieki: Dāvis Ozols, Alise Bēržvade un Kārlis Bogustovs.

"Līdz gleznu realizēšanai krietnu laiku nogaidīju, kamēr izvēlētā ideja apstrādājas, apsmadzeņojās, pārliecināja mani par visiem 100%.  Vairākkārt uzdevu sev jautājumu, vai tiešām šis ir vislabākais, ko no sevis varu dabūt? Tas ir ļoti stresains posms. Praktiski pie šīm gleznām sāku strādāt, kādas trīs nedēļas pirms fināla, bet pirms šīs sērijas bija vairāki citi mēģinājumi, kas tika atmesti", skaidro Alise.

Toties Dāvis fināla darbus izvēlējās gleznot uz audekla ar tušu, guaša un akrila krāsām. Kopā radot piecas savstarpēji saistītas gleznas.  Pēdējos četrus mēnešus guvis iedvesmu klīstot apkārt gan pa Rīgu, gan pa Vācijas pilsētu Leipcigu un skicējot tēlus, fotografējot vietas. Visi fināla darbi ir tapuši Leipcigā. Ausma un krēsla māksliniekam šķiet gleznieciski visinteresantākie diennakts laiki.

Skaties šova finālu “Uzlecošā zvaigzne mākslā” 19.novembrī pulksten 21.00 kanālā RīgaTV 24 vai interneta platformā www.play24.lv un uzzini, kurš būs uzlecošā zvaigzne mākslā!


Kasjauns.lv/Publicitātes foto