Denjels Dejs-Lūiss septiņus gadus pēc paziņojuma par aiziešanu no aktiermākslas tomēr atgriežas kino
foto: Andrew H. Walker/Shutterstock/ Vida Press
Denjels Dejs-Lūiss.
Slavenības

Denjels Dejs-Lūiss septiņus gadus pēc paziņojuma par aiziešanu no aktiermākslas tomēr atgriežas kino

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Trīskārtējais "Oskara" balvas ieguvējs Denjels Dejs-Lūiss pēc septiņu gadu pauzes atgriežas kino, lai piedalītos sava dēla debijas filmā.

Denjels Dejs-Lūiss septiņus gadus pēc paziņojuma p...

67 gadus vecais britu aktieris pameta aktiermākslu pēc tam, kad nospēlēja galveno lomu Pola Tomasa Andersona 2017. gada filmā "Phantom Thread" un kopš tā laika lielākoties izvairījās no sabiedrības uzmanības. Taču tagad viņš gatavojas atgriezties uz lielā ekrāna filmā "Anemone", kuru režisē viņa dēls Ronans Dejs-Lūiss. Šo informāciju apstiprināja ASV neatkarīgā producēšanas kompānija "Focus Features".

Filmā piedalīsies tādi aktieri kā Šons Bīns, Samanta Mortona, Semjuels Botomlijs un Sāfija Ouklija-Grīna, un tās filmēšana notiek Mančestrā. Scenāriju kopā ir uzrakstījuši tēvs un dēls, un filma pētīs sarežģītās attiecības starp tēviem, dēliem un brāļiem, kā arī ģimenes saišu dinamiku.

Denjels Dejs-Lūiss debitēja uz ekrāna kā pusaudzis filmā "Svētdiena, asiņainā svētdiena" un vēlāk filmējies vairākās ievērojamās vēsturiskās drāmās, tostarp kā Hoks filmā "Pēdējais mohikānis". Viņš ir slavens ar savu pieeju metodes aktierspēlei un ir ieguvis trīs "Oskara balvas" kā labākais aktieris par lomām filmās "My Left Foot", "There Will Be Blood" un "Lincoln". 2017. gada jūnijā tika paziņots par viņa aiziešanu no aktiermākslas. "Denjels Dejs-Lūiss vairs nestrādās kā aktieris," bija lasāms paziņojumā. Aktieris gan arī vairākas reizes iepriekš bija paņēmis ilgstošus pārtraukumus no industrijas.