Mākslinieki no Latvijas, Šveices un Vācijas iestudē kameroperu "Līsistrate"
Iestudējums, kura iedvesmas avots ir 411.gadā pirms mūsu ēras tapusī Aristofāna luga "Līsistrate", meklēs atbildi uz jautājumu "Vai iespējams mainīt pastāvošo pasaules kārtību?".
Kultūra
2013. gada 12. decembris, 15:37

Mākslinieki no Latvijas, Šveices un Vācijas iestudē kameroperu "Līsistrate"

Jauns.lv

Latvijas, Šveices un Vācijas mūziķi un mākslinieki strādā pie kameroperas "Līsistrate" jauniestudējuma, kas nākamgad tiks iekļauts Rīgas kā 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētas tematiskajā līnijā "Brīvības iela", informēja kultūras biedrības "Spektrs" pārstāvis Reinis Druvietis.

"Līsistrate" ir stāsts par dzīvesgudru un spēcīgu personību - sievieti, kura spēj mainīt pasauli sev apkārt un pārtraukt karu, panākot miera izlīgumu ar nevardarbīgām metodēm. Iestudējums, kura iedvesmas avots ir 411.gadā pirms mūsu ēras tapusī Aristofāna luga "Līsistrate", meklēs atbildi uz jautājumu "Vai iespējams mainīt pastāvošo pasaules kārtību?".

Vienā vakarā tiks izrādītas divas kameroperas - komēdija un drāma -, kuru autori būs Eiropā pazīstamais džeza mūzikas komponists Kaspars Evalds no Šveices, latviešu režisore Zane Kreicberga un latviešu pēdējo gadu labākās teātra mūzikas autors, "Spēlmaņu nakts balvas 2012" ieguvējs komponists Jēkabs Nīmanis sadarbībā ar libretisti Inesi Zanderi un režisori Kristīni Siri no Šveices.

Uzveduma radošajā komandā ietilpst solisti Kristīne Gailīte, Žanīna Hircela no Šveices, Roberts Kollers no Šveices, scenogrāfe un kostīmu māksliniece Kristīne Jurjāne, gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis, vokālā grupa "Putni", vīru koris, kamerorķestris, kā arī diriģents Normunds Dreģis.

Projekta mākslinieciskā vadītāja, idejas autore un producente ir Antra Dreģe. Projekta organizators ir kultūras biedrība "Spektrs".

Pirmizrādes Rīgā, Latvijas Dzelzceļa muzejā, paredzētas 14.februārī un 15.februārī plkst.19, 16.februārī plkst.19 iestudējums būs skatāms Liepājas teātrī, bet no 23.oktobra līdz 2.novembrim izrādes notiks Šveicē - Bāzelē, Cīrihē, Kūrā, Lucernā.

Paralēli izrāžu iestudējumam Latvijas Okupācijas muzejā 24.janvārī, 29.janvārī un 6.februārī plkst.18 notiks lekcijas un diskusijas par tēmu "Sieviete un karš" ar sabiedrībā pazīstamu lektoru piedalīšanos.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un interneta vietnē "www.bilesuparadize.lv".

LETA/ Publicitātes foto