Vaņins atzīts par gada labāko Latvijas futbolistu
Šveices komandas "Sion" vārtsargs par Latvijas labāko futbolistu iepriekš tika atzīts 2008.gadā.
Futbols
2013. gada 13. decembris, 21:45

Vaņins atzīts par gada labāko Latvijas futbolistu

Jauns.lv

Par aizejošā gada Latvijas labāko futbolistu otro reizi karjerā nosaukts vārtsargs Andris Vaņins.

Vaņins par labāko 2013.gada Latvijas futbolistu tika nosaukts piektdien notikušajā Latvijas Futbola federācijas (LFF) Gada laureātu vakarā.

Iepriekšējos divos gados par Latvijas labāko futbolistu kļuva Aleksandrs Cauņa, kurš šogad nemaz neiekļuva nominēto spēlētāju septiņniekā, kaut kļuva par Krievijas čempionu un bija vienīgais no Latvijas futbolistiem, kurš devies laukumā UEFA Čempionu līgas mačā. Labāko pieciniekā nebija arī Vācijas bundeslīgā spēlējošais uzbrucējs Artjoms Rudņevs.

Šveices komandas "Sion" vārtsargs par Latvijas labāko futbolistu iepriekš tika atzīts 2008.gadā.

Tikmēr par gada labāko Latvijas futbolisti nosaukta Olga Ivanova, par gada labāko telpu futbolistu kļuvis Maksims Seņs, bet par labāko pludmales futbolistu - Mihails Busels.

Par Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" čempionāta labāko spēlētāju atzīts "Ventspils" spēlētājs Jurijs Žigajevs, kurš kļuva arī par labāko pussargu un saņēma speciālbalvu par gada skaistākajiem vārtiem. Par labāko vārtsargu atzīts lietuvietis Pauļus Gribausks ("Skonto"), bet aizsargs - viņa komandas biedrs Vladislavs Gabovs. Savukārt par virslīgas labāko uzbrucēju atzīts vēl viens "Skonto" pārstāvis Valērijs Šabala.

Savukārt virslīgas labākā trenera gods ticis čempionvienības "Ventspils" vadonim Jurģim Pučinskam.

LETA/Foto: Edijs Pālēns, LETA